У Харкові відкрили пам'ятник дітям, які загинули внаслідок агресії рф проти України
У Харкові відкрили пам\

У Харкові відкрили пам'ятник дітям, які загинули внаслідок агресії рф проти України

04.06.2023 р. у центрі Харкова за участі Першої Леді України Олени Зеленської, начальника ХОВА Олега Синєгубова та народного депутата України Павла Якименка відкрили пам'ятник дітям, які загинули в результаті збройної агресії рф

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/121266

 

 

Монумент встановлено поряд із будівлею Харківського обласного палацу дитячої та юнацької творчості.

«Важко відкривати пам’ятники загиблим. Особливо якщо ці загиблі – діти. Адже діти мають жити. Як мали жити маленькі мешканці розбитих російськими ракетами будинків по всій країні. Повинні були жити всі пасажири автівок з написом «Діти», розстріляних окупантами», – сказала Олена Зеленська.

Начальник Харківської ОВА повідомив, що за 15 місяців злочинної війни росіяни вбили на Харківщині 76 дітей. Наймолодшій жертві путінських злочинів було всього 5 місяців. Більше 200 дітей отримали поранення. 

«Нехай цей пам'ятник стане вічною згадкою про безневинних жертв російських терористів та символом невідворотного покарання за жахливі злочини окупантів. Я хочу подякувати за сприяння Першій Леді України Олені Зеленській, за ініціативу народному депутатові Павлу Якименку, талановитому автору скульптурної композиції Михайлу Ятченку та меценатам, які допомогли у реалізації створення цього меморіалу», – зазначив Олег Синєгубов.

Архітектурна композиція монумента складається зі скульптур фігур дітей – хлопчика і дівчинки, які злітають над гранітною глибою, що уособлює вибух. Фігури дітей постають в образі ангелів з обгорілими крилами. Вони виконані у бронзі зі спеціальним облицюванням, яке надає металу додаткову довговічність та відтінки. Загальна висота всієї композиції становить близько п'яти метрів. 

«Усі злочини, знущання, вбивства українських дітей – не мають строку давності. росія обов’язково понесе відповідальність за весь біль і страждання. 76 загиблих дітей з Харківщини. 76 невинних жертв. За кожною цифрою стоять людські долі... Біль і розпач рідних та близьких. Висловлю вдячність всім, хто допомог створити й встановити цей монумент. Він завжди нагадуватиме нам про те, яку високу ціну ми платимо за право бути вільними, жити в мирі й спокої. Не забудемо», –  додав Павло Якименко.

На вертикальній полірованій площині каменю верхнього блоку нанесено текст: 

«Маленьким янголам, 
які так рано зустрілись
з людською жорстокістю
та, на жаль, ніколи
не стануть дорослими…».

 

Переглядів: 261
Дата публікації: 08:21 05.06.2023
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>