До Дня Чорнобильської трагедії
До Дня Чорнобильської трагедії

До Дня Чорнобильської трагедії

26 квітня Україна відзначає чергову болісну дату в своїй історії – 37 роковини Чорнобильської трагедії… Пам’ятаємо!

     Чорнобильська катастрофа вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом незвіданої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне наступне покоління. Вибух, що стався 26 квітня 1986 року в Чорнобилі, ось уже 37-й рік не втихає у нашій свідомості. Від аварії на ЧАЕС в Україні постраждали мільйони людей. Ця трагедія зачепила долю кожного українця, і жодна статистика не скаже скільки людських життів понівечено чорнобильським смерчем.  

      37 років минуло… 26 квітня в багатьох країнах світу сотні дзвонів перегукнуться із чорнобильськими на знак пам’яті про жертви катастрофи, і запалають свічки у храмах,  зазвучать молитви…

Чорнобиль —  знак планетарної біди, що не знає ні відстані, ні кордонів, що не має аналогів за обсягами забруднення природного середовища, негативного впливу на здоров’я та психіку людей, їхній побут і соціально-економічні умови життя.

У перші дні повномасштабного  вторгнення,  людство знову опинилося перед загрозою ураження радіацією, тоді  російські війська захопили ЧАЕС,

досі під їх контролем залишається ЗАЕС.  Попри потужні системи захисту від аварій, АЕС є об'єктами підвищеної небезпеки навіть у мирний час. 

 Будь-який вибух, аварія, невдалий постріл можуть призвести до непоправних  гуманітарних та екологічних наслідків, які не матимуть кордонів ні для країн НАТО, ні для ЄС.

   Завдяки стійкості та відданості працівників ЧАЕС та нацгвардійців найстрашнішого вдалося уникнути. Це справжні герої, і ми маємо бути вдячні їм за це!

Кожного року ми повертаємось пам’яттю і серцем до незабутніх трагічних подій, щоб ще раз осягнути, кому зобов’язані можливістю жити. Віддаємо данину шани і вдячності тим, хто пожертвував найдорожчим, хто пішов у вічність заради життя і майбутнього свого народу та всього людства.

   До цієї чорної дати  Люботинська публічна бібліотека  підготувала  відеоогляд тих страшних подій під назвою «37 роковини трагедії на Чорнобильській АЄС», і книжкову виставку «Чорнобиль – довгий слід трагедії». Для молоді було проведено годину пам’яті «Ми не повинні забути це слово - Чорнобиль» де були розглянуті фактори, які спричинили трагедію. Учні  ознайомились з творами українських письменників, що присвячені темі Чорнобильської трагедії, ділилися враженнями  про техногенну катастрофу та героїчні дії пожежників-ліквідаторів, працівників станції, військових, лікарів у боротьбі з «мирним атомом».

Працівниками дитячої бібліотеки оформлено виставку-набат «Чорнобиль –біль Землі». Манченківська бібліотека-філія підготувала виставку-спомин  «Чорнобиль – довгий слід трагедії».

Директор КЗ «Люботинська ПБ ЛМР ХО»     Олена АЛІСОВА

Альбом: До Дня Чорнобильської трагедії
Альбом: До Дня Чорнобильської трагедії
Альбом: До Дня Чорнобильської трагедії
Переглядів: 183
Дата публікації: 09:33 26.04.2023
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>