26 квітня − День Чорнобильської трагедії,
26 квітня − День Чорнобильської трагедії,

26 квітня − День Чорнобильської трагедії,

Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф

Шановна громадо!

26 квітня 37 років тому сталася найбільша в історії людства техногенна катастрофа на Чорнобильській АЕС, від якої здригнувся світ, і наслідком якої стали людські жертви та забруднені радіацією сотні тисяч гектарів землі, лісів і рік, а слово «Чорнобиль» навічно стало символом лиха.

У ті далекі часи ліквідатори аварії, ризикуючи життям і здоров’ям, врятували не лише Україну, але й людство від подальшого поширення радіації. Щира вдячність кожному ліквідатору наслідків аварії, кожному, хто був причетний до порятунку України і світової спільноти.

Під час повномасштабної війни росії в Україні Чорнобиль пережив другу катастрофу, спричинену наслідками окупації агресора, котрий, як ядерний терорист, 36 днів тримав у заручниках працівників ЧАЕС, намагаючись забрати в них контроль над станцією. Загроза ядерної катастрофи для світу була близькою, як ніколи. І знову працівники станції виявили неабияку мужність та професійність, забезпечили роботу всіх систем та вберегли Україну і світ від ядерного лиха. Глибока вдячність і низький уклін усім українцям, які сьогодні продовжують захищати нас від повторення лиха світового масштабу, щира подяка і сьогоднішнім  Героям України, які мужньо боронять нашу землю від загарбника.

Ми обов’язково витримаємо всі випробування, що приготувала нам доля на шляху до нашої Перемоги.  Ми вистоїмо і переможемо!

Слава Україні! Слава ЗСУ!

 

 

Із побажаннями Перемоги і миру 

міський голова  Леонід ЛАЗУРЕНКО

 

 

Переглядів: 199
Дата публікації: 08:25 26.04.2023
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>