Міжнародний день рідної мови!
Міжнародний день рідної мови!

Міжнародний день рідної мови!

21 лютого всі народи землі відзначають Міжнародний день рідної мови. Це свято дає можливість кожному громадянину будь-якої країни відчути свою належність до рідної нації, відчути себе часткою народу, серед якого народжуєшся, зростаєш, стаєш Людиною.

До Міжнародного  дня рідної мови в  Люботинській центральній дитячій бібліотеці була проведена година – спілкування, та літературна гра «Ти могутня, рідна мово!» для  учнів 7-го класу ЗОШ №3. Працівники бібліотеки розповіли учням про історію заснування Міжнародного дня рідної мови. У світі існує дуже багато мов і для кожного народу його мова є найважливішою, у ній втілюється погляд на світ, на самих себе. Мова не лише засіб спілкування народу, через неї відбувається процес самовизначеності нації. Вона – символ свободи, отже державності народу і ми мусимо захищати її на своїй землі як свободу своєї нації.
  Наша українська мова має свою багату, але непросту, сповнену радісних і трагічних подій, історію. Мову забороняли, пробували знищити, але вона, мов неопалима купина, ставала ще сильнішою, яскравішою. Бо її носієм є народ – волелюбний, талановитий, доброзичливий. Українська мова наймелодійніша і наймилозвучніша поміж усіх слов’янських мов, з великими музичними можливостями, ніде дух народної поезії не відбився так виразно, як він відбився в українських піснях. Тому на виховному заході доречно звучали старовинні українські  пісні  вихованців музичної школи, а саме  ансамбля бандуристок «Сонечко»  за що ми їм дуже вдячні! В виконанні юних музикантів пролунали українські народні пісні, які донесли до учнів красу рідного слова.  
    Дорогі читачі! Українською мовою розмовляли наші діди та прадіди, а матері та бабусі співали колискові! Народ наш сміявся і плакав рідною мовою. Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич й могутню силу. Збережіть її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!
 
                                                                            Директор Люботинської ЦБС  Алісова О.В.
Переглядів: 574
Дата публікації: 16:01 21.02.2017
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>