Інформація для отримувачів житлової субсидії!
Інформація для отримувачів житлової субсидії!

Інформація для отримувачів житлової субсидії!

Управління соціального захисту населення Люботинської МР інформує:

            Кабінетом Міністрів України 16 вересня 2022 р прийнято постанову № 1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України» .

            Нормами вищезазначеної постанови передбачено проводити виплату житлових субсидій Пенсійним фондом України, а з 1 грудня 2022 року Пенсійний фонд України буде проводити її призначення та необхідні перерахунки.

            Управлінням соціального захисту населення Люботинської міської ради проведено автоматичний розрахунок житлових субсидій  на опалювальний період 2022-2023 років без необхідності звернення громадян.

            З питання призначення житлової субсидії до 30 листопада 2022 року, включно для громадян не відбулось суттєвих змін. Заява та декларація (для нових звернень) може бути надіслана поштою, в електронному вигляді або за особистим зверненням до Центру надання адміністративних послуг Люботинської міської ради за адресою: вул. Ушакова, буд 1 Б, м. Люботин, Харківська обл.

            З 1 грудня 2022 року також можна буде  звернутись  в будь-який сервісний центр Пенсійного фонду України, незалежно від місця проживання.

            Слід також зазначити, що для громадян, які перебували за кордоном сукупно більше 60 днів протягом періоду воєнного стану в Україні та двох місяців після його припинення або скасування, соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб в період перебування їх за кордоном не розраховуються.

       Якщо в період воєнного стану в Україні громадянина звільнено з роботи або в цей період він втратив роботу, зареєстрований у Державній службі зайнятості як безробітний і йому призначено допомогу по безробіттю, до його середньомісячного сукупного доходу враховується не сума отриманої заробітної плати в періодах, визначених Положенням, а розмір призначеної допомоги по безробіттю за повний місяць, що передує місяцю звернення за призначенням житлової субсидії.

                                                                                  

  Управління соціального захисту населення  Люботинської МР

Переглядів: 242
Дата публікації: 10:36 24.10.2022
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>