Нова графа в рахунку за спожитий газ допоможе уникнути пені та штрафів
Нова графа в рахунку за спожитий газ допоможе уникнути пені та штрафів

Нова графа в рахунку за спожитий газ допоможе уникнути пені та штрафів

В рахунках за газ, спожитий в листопаді, з’явилась нова графа – рекомендований платіж. В зв’язку з чим та для чого з’явилась ця графа?

Прийнятий Верховною Радою в листопаді Закон України «Про житлово-комунальні послуги» запроваджує нарахування штрафних санкцій – пені. Згідно нового закону, пеня може з’явитись при найменшому порушенні термінів платежу за комунальні послуги та газ, адже в законі передбачено, що відсотки будуть нараховуватись  за кожен день несплати.

Для чого введено рекомендований платіж

В зв’язку з цим, постачальники газу в рахунках для споживачів ввели нову графу – рекомендований платіж на наступний місяць. Сплата рекомендованого платежу дозволить споживачам уникнути боргів за газ, а разом з ними – нарахування пені та штрафів. 

Як розраховується рекомендований платіж

При розрахунку рекомендованого платежу по кожному споживачу враховують вартість прогнозного споживання газу в наступному місяці. Прогнозне споживання газу розраховують виходячи із середньорічного об’єму споживання, яке множиться на місячну частку (відсоток), встановлену в додатку №1 до Кодексу ГРМ для кожної групи споживання. Що стосується групи споживання, то вона визначається виходячи з того,  які газові прилади встановлені та використовуються. Номер групи зазначений у нижньому лівому куті рахунку на оплату за газ. 

Переглядів: 460
Дата публікації: 10:33 15.12.2017
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>