COVID-вакцинація вагітних є безпечною
COVID-вакцинація вагітних є безпечною

COVID-вакцинація вагітних є безпечною

На цьому наголошують у Міністерстві охорони здоров’я України.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/114566

«Коронавірусна‌ ‌хвороба‌ ‌може‌ ‌бути‌ ‌особливо‌ ‌небезпечною‌ ‌для‌ ‌жінок,‌ ‌які‌ ‌готуються‌ ‌стати‌ ‌мамами. Вагітні мають високий ризик отримати ускладнення від COVID-19 – вони частіше потрапляють до реанімації та під апарат штучної вентиляції легень, - зазначають у МОЗ. - Вагітні з симптомним перебігом COVID-19 мають на 70% вищий ризик померти внаслідок цієї хвороби». 

За даними Королівського коледжу акушерів і гінекологів Великої Британії на жовтень 2021-го, майже 20% важких хворих на COVID-19 складали вагітні, які не були вакциновані.

Ковід‌ ‌під‌ ‌час‌ ‌вагітності‌ ‌також‌ ‌несе‌ ‌ризики‌ ‌передчасних‌ ‌пологів,‌ ‌а‌ ‌немовля‌ ‌має‌ ‌вищі‌ ‌шанси‌ ‌потрапити‌ ‌до‌ ‌реанімації.‌ ‌ ‌Шотландське дослідження показало, що 22 з 1000 немовлят у нещеплених жінок, які хворіли на COVID-19, померли. 16,6% дітей у невакцинованих матерів з COVID-19 були народжені передчасно.

Вакцинація для вагітних є безпечною! Це показав аналіз перебігу вагітності понад 35 тис. щеплених від COVID-19 жінок у США, говорять у міністерстві.

Щепитися можна на будь-якому терміні вагітності. За даними дослідження центрів з контролю та профілактики захворювань у США, 1613 вагітних, які отримали вакцину від COVID-19 у другому та третьому триместрі, народили 1 634 немовлят, у тому числі 42 близнюків. Також з-поміж 2 500 вагітних, які щепились мРНК-вакциною від COVID-19 до 20 тижня вагітності, не виявили підвищеного ризику викидня. 

«Для щеплення вагітних варто надавати перевагу вакцинам на платформі мРНК – Comirnaty/Pfizer-BioNTech та Moderna. У світі найбільший досвід використання для вагітних саме цих вакцин  і, відповідно, найбільше даних щодо безпечності цих препаратів, - повідомляють у МОЗ. - В Україні жінкам, які отримали першу дозу вакцини CoronaVac/Sinovac, а потім завагітніли, рекомендовано використати для другої дози мРНК-вакцину – Pfizer або Moderna. Мінімальний інтервал між дозами – 28 днів».

Сотні тисяч вагітних у всьому світі вакциновані від COVID-19. Захистіть себе та свою дитину – зробіть щеплення! 

Переглядів: 304
Дата публікації: 08:51 15.02.2022
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>