Вечір бандурної музики у Харківській філармонії
Вечір бандурної музики у Харківській філармонії

Вечір бандурної музики у Харківській філармонії

Україна завжди славилась своїми кобзарями – бандуристами, які, виконуючи думи та українські народні пісні, прославляли свій народ і оспівували його героїчне минуле. Про наш національний інструмент з його багатющими акустичними можливостями знає увесь світ.

Впродовж багатьох років викладачі мистецьких закладів освіти Харківської області,  поєднуючи викладацьку, виконавську, музично-громадську та  композиторську діяльність, розвивають та популяризують бандурну творчість на теренах своїх міст, рідного краю, а також всієї України та за її межами.

Традиційно, 22 листопада у концертному залі Харківської обласної філармонії збираються виконавці та поціновувачі бандурної музики, щоб ще раз продемонструвати свою майстерність і довести, що на бандурі грає той, хто по-справжньому її любить. У репертуарі юних музикантів – академічна, народна, імпровізаційна музика. Бо бандура – це подих різних стилів та епох.

Люботинську дитячу музичну школу цього року представляла солістка-бандуристка Аршава Олена з викладачем Івахненко Вікторією Яківною та концертмейстером Блезінцовою Вікторією Олександрівною. У їх виконанні прозвучала «Ніжність» Ю.Весняка, яка зачарувала слухачів та викликала бурхливі оплески.

 Цей вечір дійсно став незабутнім. Звучання українських мелодій та пісень викликали в слухачів почуття гордості за нашу країну та нашу прекрасну національну культуру, символами якої вже давно стали срібні звуки бандури.

Директор ДМШ

Ю.В.Еткало

Альбом: Вечір бандурної музики у Харківській філармонії
Альбом: Вечір бандурної музики у Харківській філармонії
Переглядів: 564
Дата публікації: 15:24 24.11.2017
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>