20 листопада - Всесвітній день дітей
20 листопада - Всесвітній день дітей

20 листопада - Всесвітній день дітей

Свят, присвячених діткам, в році чимало, але всі вони однаково важливі, тому що діти - наше майбутнє і турбота про них є на першому місці. 20 листопада відзначається Всесвітній день дітей.

          У 1954 році Генеральна Асамблея ООН рекомендувала всім країнам заснувати Всесвітній день дитини, який слід відзначати як день всесвітнього братства і розуміння між дітьми і сприяння благополуччю дітей усього світу.

Урядам було запропоновано самостійно вибирати підходящу для цього дня дату. 20 листопада в 1959 році Генасамблея ООН прийняла Декларацію прав дитини, а 40 років по тому, 20 листопада 1989 року, - Конвенцію про права дитини.

           Основна ідея Конвенції полягає в найкращому забезпеченні інтересів дитини. Положення Конвенції зводяться до чотирьох основних вимог, які повинні забезпечити права дітей: виживання, розвиток, захист і забезпечення активної участі в житті суспільства.

            Головний принцип, який проголошує Конвенція, - визнання дитини повноцінною і повноправною особистістю.

             Саме тому 20 листопада у багатьох країнах світу відзначають свято дитячої радості, благополуччя, світового взаєморозуміння та братерства.

             Конвенцію підписала 61 держава. У деяких країнах Всесвітній день дітей відзначається 20 вересня. Однак 129 країн-членів ООН цей день відзначають все ж 20 листопада.

             Метою святкування Всесвітнього дня дитини є привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованим на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

   

Головний спеціаліст служби у справах дітей                                                        Л.Є.Глущенко

Переглядів: 1199
Дата публікації: 16:16 20.11.2017
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>