Питання- відповіді
Питання- відповіді

Питання- відповіді

Відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань застосування РРО і ПРРО

 

У Головному управлінні ДПС у Харківській області сьогодні відбувся сеанс телефонного  зв’язку «гаряча лінія» з питань застосування РРО і ПРРО.

На запитання відповідала фахівець відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Харківській області Яна ЗАСЯДЬКО.

Питання: Чи може бути використаний РРО після 01.10.2021, якщо не може бути доопрацьований за технічними властивостями для відображення необхідних реквізитів касових чеків?

Відповідь: Виходячи з вимог Наказу № 306 та Наказу № 329, зареєстрований РРО за умови неможливості його технічного доопрацювання може бути використаний після 01.10.2021 до кінця терміну його експлуатації, встановленого законом.

Але, з метою виконання вимог законодавства пропонуємо платнику звернутися до постачальника РРО та/або сервісної організації з обслуговування РРО для підтвердження технічної можливості (або неможливості) його доопрацювання.

Питання: У яких випадках фізична особа-підприємець платник єдиного податку ІІ групи повинен використовувати РРО/ПРРО при здійсненні діяльності?

Відповідь: Обов’язок застосовувати РРО платником єдиного податку другої - четвертої груп виникає у разі перевищення таким платником в календарному році обсягу доходу, встановленого Кодексом, та/або здійснення визначених пунктом 61 підрозділу 10 розділу XX «Інші перехідні положення» Кодексу видів діяльності.

Водночас, здійснення розрахунків за товари, роботи послуги через:

- установу банку шляхом перерахування коштів із розрахункового рахунку на розрахунковий рахунок (IBAN, он-лайн банкінг);

- безпосереднє внесення готівки через касу банку для подальшого перерахування на розрахунковий рахунок;

- платіжний термінал та/або ПТКС, який належить банку,

не відноситься до розрахункових операцій у розумінні Закону № 265 та не потребує застосування РРО/ПРРО.

 

Переглядів: 276
Дата публікації: 14:56 15.09.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>