9 листопада – Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва
9 листопада – Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва

9 листопада – Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва

Відповідно до Указу Президента України № 1209/2011 від 16.06.2015 в Україні установлено Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва, який відзначається щорічно 9 листопада разом із Днем української писемності та мови.

Харківщина – один з провідних центрів культури та мистецтва в Україні.

Упродовж 2016 р. в області працювало 3 концертні організації, у тому числі 1 філармонія та 2 професійні творчі колективи. Протягом року творчі колективи, бригади і виконавці сольних концертів провели 380 концертів (з них 11 – за межами власної області).

Упродовж 2016 р. в області працювало 33 музеї, в яких зберігається 602,7 тис. експонатів основного фонду, у тому числі 596,8 тис., або 99,0%, належать до державної частини Музейного фонду України. На виставках та експозиціях музеїв 852,0 тис. відвідувачів мали можливість ознайомитися із 68,2 тис. експонатів, що становить 11,3% від загальної кількості предметів основного фонду.

У 2016 р. в області працювало 7 театрів, із яких статус національного мав 1 театр. Кількість місць у залах для глядачів становила 4,4 тис. Упродовж року 427,1 тис. глядачів переглянули 1,6 тис. театральних вистав.

У січні–вересні 2017 року середньооблікова кількість штатних працівників сфери мистецтва, спорту, розваги та відпочинку склала 8167 осіб, що на 21,1% менше, ніж у відповідному періоді попереднього року. Середня заробітна плата штатного працівника галузі за цей період склала 4854 грн, що на 55,8% більше, ніж у відповідному періоді попереднього року.

Щиро вітаємо працівників культури та майстрів народного мистецтва з професійним святом, які дбають про культурний розвиток, відроджують та зберігають духовні скарби нашого краю. Бажаємо Вам невтомного творчого пошуку, реалізації креативних проектів, здійснення мрій та побажань!

 

 

Заступник начальника Головного

управління статистики у Харківській області                                              

 І.Г.Наумов

Приєднані документи:

До Дня працівників культури
Переглядів: 575
Дата публікації: 09:37 08.11.2017
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>