COVID-сертифікат у «Дії».
COVID-сертифікат у «Дії».

COVID-сертифікат у «Дії».

Як згенерувати та користуватись?

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/111351

Українські COVID-сертифікати в «Дії» офіційно визнані ЄС. Усі, хто пройшов повний курс вакцинації, зможуть оновити застосунок до нової версії та згенерувати свій документ.

«Ми на фіналі бета-тесту та вже надіслали оновлення в PlayMarket та AppStore. Щойно отримаємо підтвердження - запустимо COVID-сертифікати в «Дії», - розповідають у Мінцифри.

Як згенерувати?

В оновленій версії застосунку потрібно натиснути «Послуги». Вибрати «COVID-сертифікат». Підписати «Дія.Підписом» заяву на передання даних з Електронної системи охорони здоров’я до «Дії». Натиснути «Отримати сертифікат». COVID-сертифікат з'явиться у вашому смартфон.

«Минулого тижня Україна приєдналася до продуктової інфраструктури COVID-сертифікатів ЄС - спільного середовища для всіх країн, що запускають власні COVID-сертифікати та забезпечують їх взаємовизнання. Тепер цифровий директорат ЄС надасть нам доступ до gateway - інструмента, який дозволяє перевіряти наші сертифікати іншим країнам під час подорожей. COVID-сертифікати працюватимуть, як й інші документи в «Дії». Перевірити дійсність можна буде за QR-кодом», - зазначають у Мінцифри.

Наразі прописані терміни актуальності сертифікатів відповідно до міжнародних вимог. Наприклад, якщо ви згенерували COVID-сертифікат, то в більшості країн можете його демонструвати протягом 180 днів. Важливо розуміти, що ці строки можуть як змінюватися залежно від даних медичних досліджень, так і відрізнятися залежно від країни, наголошують на Урядовому порталі.

Рішення вже опубліковане на офіційному сайті ЄС. Хоча рішення Єврокомісії щодо визнання має рекомендаційний характер, 100% всіх країн, які під’єднані до промислового середовища ЄС, симетрично визнають COVID-сертифікати країн-учасниць. Щоб уникнути неприємних ситуацій на кордоні, рекомендуємо українським громадянам перевіряти перелік країн, в які можна потрапити за допомогою сертифікатів, та актуальний режим в’їзду та транзиту в різних державах світу на інтерактивній онлайн-мапі Міністерства закордонних справ України: http://tripadvisor.mfa.gov.ua.

Переглядів: 416
Дата публікації: 14:36 20.08.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>