Вірусні гепатити
Вірусні гепатити

Вірусні гепатити

найпопулярніші і страшні інфекційні хвороби для людини. Вони дуже різняться між собою, оскільки викликаються різними вірусами, але все ж мають спільну рису – ураження печінки людини та її запалення. Тому часто різні вірусні гепатити називають одним поняття «жовтяниця».

Види гепатиту: Вірусні гепатити можуть класифікуватися за багатьма показниками: по тривалості перебігу (гостра, підгостра та хронічна форми), по важкості перебігу (важкий, середній, легкий), по локалізації ураження (паренхіматозний, мезенхімальних, вогнищевий).
Гепатит А (хвороба Боткіна) - найпопулярніша форма вірусного гепатиту. Від моменту зараження до походження перших показників проходить від 7 до 50 днів. З усіх форм гепатит А – найбільш прогнозований. Він не викликає важких наслідків і закінчується мимовільно, без активного втручання. Лікування проводиться в стаціонарі. Під час лікування рекомендується постільний режим, особлива дієта і препарати для захисту печінки. Найбільше гепатит А поширений в країнах з низькими санітарними та гігієнічними умовами життя. Передається через їжу, воду та побутові контакти людей.
Гепатит В (сироватковий гепатит) – набагато страшніше захворювання, яке дуже сильно вражає печінку. Зараження відбувається через кров або статевий контакт. Гепатит В, в основному, проявляється також, як і хвороба Боткіна.
Гепатит С є найбільш важким захворюванням. Може розвиватися у будь-якої людини, але частіше зустрічається у молодого покоління. Заразитися цим захворюванням можна через переливання крові або через нестерильні шприци. Гепатит С може призвести до циррозу печінки і раку. При поєднанні з іншими формами людина може померти.
Гепатит D не може розмножуватися в організмі відособлено, цим він і відрізняється від інших форм. Це несамостійна хвороба, а ускладнений перебіг гепатиту В.
Гепатит Е схожий на гепатит А, але на відміну від інших форм, вражає не тільки печінку, але і нирки. Поширений в жарких країнах і країнах з нехорошим якістю водопостачання.
Гепатит G схожий на вірусний гепатит С, але поряд з цимвін не такий страшний.
Симптоми: Перші симптоми вірусного гепатиту з'являються лише після завершення інкубаційного періоду. Цей період у різних форм вірусного гепатиту різний. Тривалість періоду залежить від того, як багато часу потрібно вірусу щоб пристосуватися в організмі людини і почати розмножуватися. Далі протягом вірусного гепатиту може проходити в трьох формах: гострої, хронічної і безсимптомній. Найстрашніша хронічна форма. Тяжкість перебігу може теж бути різною, в залежності від ураження печінки: легка, среднетяжелой, важка форми вірусного гепатиту.
Загальні симптоми всіх форм вірусного гепатиту - нездужання. Але в кожної форми існують свої симптоми.
Симптоми вірусного гепатиту А сильно залежать від віку людини. Чим старше пацієнт, тим складніше протікає хвороба. Нерідкі симптоми гепатиту А в чому схожі із звичайним грипом - гарячка, озноб, головний біль, болі в суглобах, слабкість і поява шкірних висипань. Також погіршується апетит і з'являється блювота і діарея. До того ж темніє сеча і знебарвлюється кал. Перехворіли гепатитом А володіють на все життя імунітетом протии нього.
Симптоми гепатиту В схожі багато в чому з симптомами гепатиту А, але інкубаційний період тут вже більше. При гострому перебігу можуть бути відсутніми симптоми захворювання, ну а якщо вони є, то протікають, як і при гепатиті А. Характерні симптоми - нудота, блювання, біль у правій верхній частині живота, лихоманка, головний біль, біль у суглобах. Далі відбувається потемніння сечі, знебарвлення калу, з'являється слабкість, з'являються висипання, зростає печінка і селезінка.
При гепатиті С ще більше інкубаційний період. Тут руйнується печінка без всяких проявів хвороби. При гострому перебігу гепатиту С властиві: болі в суглобах, слабкість, розлад травлення, нудота, блювання.
Всі інші форми (D, E, G) схожі за симптомами з минулими.
 
Начальник Люботинського
міського відділу
ІльченкоО.С.
Переглядів: 502
Дата публікації: 15:20 02.11.2017
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>