У місті Люботині на базі Люботинського навчально-виховного комплексу № 2 упроваджується освітній проект «На крилах успіху»
У місті Люботині  на базі Люботинського навчально-виховного комплексу № 2 упроваджується освітній проект «На крилах успіху»

У місті Люботині на базі Люботинського навчально-виховного комплексу № 2 упроваджується освітній проект «На крилах успіху»

На підставі угоди з Інститутом педагогіки Національної академії педагогічних наук України освітній процес у 1-Б класі Люботинського навчально-виховного комплексу «загальноосвітній навчальний закладі І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» № 2 Люботинської міської ради Харківської області (директор Козоріз А.В.) організовано за освітнім проектом «На крилах успіху», що реалізується в межах дослідно-експериментальної роботи Всеукраїнського рівня (наказ Міністерства освіти і науки України № 1204 від 19.08.2017). Навчання у 1-Б класі здійснює вчитель вищої категорії, «старший учитель» Глущенко Ольга Олександрівна. У практику упроваджуються інноваційні підходи до особистісного розвитку дитини, зокрема, дитиноцентризм, навколо якого вибудовується гуманна педагогіка із особистісною орієнтацією навчання, а, відповідно, й діяльнісним підходом до його організації та компетентнісним – до визначення освітніх результатів.

Навчання здійснюється за експериментальним планом (наказ Міністерства освіти і науки України №189 від 07.02.2017), в якому вперше в Україні зроблено крок до зменшення навчального навантаження на дитину. Так за рахунок інтеграції та зняття дублювання змісту кількість навчальних предметів зменшено до шести: українська мова, іноземна мова, математика, всесвіт, арт-технології, фізична культура.
        Особлива увага надається вивченню математичних дисциплін, формуванню математичного мислення, на чому неодноразово у своїх виступах акцентувала увагу Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.
           Уперше в Україні пропонується навчання за інтегрованими, дворівневими (базовий і розширений рівні) програмами (лист Міністерства освіти і науки України №1/11-847 від 02.02.2017 р.), а також оригінальними сучасними навчальними посібниками і дидактичними матеріалами.
  
Головна відмінність  експериментальних програм у тому, що в рамках кожного блоку проводиться не урок, а заняття, яке триває 37 хвилин. Усі заняття інтегровані, підпорядковані одній темі. На кожному занятті присутні лаксики (вигадані чоловічки), яких діти мають навчити, навчившись самі.
Учитель Глущенко О.О. зазначає: «Ми разом: учні, батьки, я - у проекті. Поступово ми звикаємо до нових підходів у процесі навчання. Діти і батьки задоволені наповненням та оформленням посібників: яскраві малюнки, предметні картинки, фотографії,цікаві пізнавальні завдання, логічні вправи, лабіринти, завдання для роботи в парах – все це активізує роботу дітей, створює ситуацію успіху під час виконання завдань. Діти із задоволенням виконують завдання на об’єднання об’єктів, порівняння, зіставлення; домальовують, доповнюють, вилучають зайве. Учні мають можливість працювати простим олівцем, ручкою, кольоровими олівцями, що цікаво і доступно дітям цього віку. Учні добре запам’ятали імена лаксиків, «спілкуються» з ними під час виконання завдань, «вчать» їх. Учні не бояться говорити, відповідати на питання, ставлять запитання, шукають  способи вирішення проблеми. Батьки організували ігрову зону у класній кімнаті для відпочинку та розваг дітей під час перерв. Адекватно сприймають навчання за новими програмами, допомагають вчителю  у проведенні квестів та ознайомлювальних екскурсій».
Приємно, що серед шести закладів освіти Харківської області до реалізації Всеукраїнського проекту «На крилах успіху» залучився і педагогічний колектив Люботинського навчально-виховного комплексу № 2. І це, безумно, завдяки директору Козорізу А.В., який розуміє необхідність змін,  творчому учителю Глущенко О.О., який здатний до інновацій та небайдужим батькам, які хочуть, щоб їх діти навчалися у Новій українській школі. Успіхів Вам у навчанні та вихованні маленьких українців!
В.В. Стрілець, начальник відділу освіти
Альбом: У місті Люботині  на базі Люботинського навчально-виховного комплексу № 2 упроваджується освітній проект «На крилах успіху»
Переглядів: 547
Дата публікації: 08:50 01.11.2017
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>