Хроніка подій з історії м. Люботина - листопад
Хроніка подій з історії м. Люботина - листопад

Хроніка подій з історії м. Люботина - листопад

У листопаді, - 105 років тому, у 1912 р. у Люботинській поштово-телеграфній конторі було встановлено безкоштовний телефон за кошти земства;

- 95 років тому, у 1922 р. за клопотанням Люботинського волвиконкому було утворено Яловенківську сільраду.
7 листопада,
- 80 років тому, у 1937 р. за сприяння голови Гиївської сільради Ященка, парторга Шевченка та голови колгоспу «Нове життя» Масюка відкрито радіовузол потужністю 450 точок у Гиївці.
7-8 листопада,
- 95 років тому, у 1922 р. у Люботині працював з’їзд Рад Люботинського району Валківського повіту.
13 листопада,
- 95 років тому, у 1922 р. на засіданні Люботинського волвиконкому ухвалено рішення про утворення Яловенківської сільради. Одночасно Любівську сільраду із-за малочисельності населення (всього 30 дворів) було ліквідовано, а жителів зачислили до Огульчанської сільради. (ДАХО,ф.Р89, оп.2. спр. 94.арк.111)
16 листопада,
- 95 років тому, у 1922 р. відбулися перші вибори новоутвореної Яловенківської сільської ради.
19 листопада,
- 135 років тому, у 1882 р. відбулося друге засідання цивільного відділення Харківського окружного суду у складі голови А. Н. Бурнашова, членів: В. Н. Плєтньова, Н. І. Капустянського, за участю товариша прокурора окружного суду А. І. Дукмасова та виконуючого обов’язки секретаря М. І. Чарнецького у справі повірених громади селян слободи Люботин з хуторами Валківського повіту, присяжних повірених Єгора Кіндратовича Бродського та Семена Васильовича Пустовойтова до Харківської казенної палати про право власності на 5771 десятин 822 кв. саж. землі та лісу. Права громади на землі, як старозаїмочні,  не були підтверджені у судовому засіданні. (Старозаимочные земли: Решения Харьк. окр. суда по искам крестьян. о-в к Харьк. казен. палате о старозаимоч. землях, с прил. жалованных Слобод. полкам грамот и др. документов / Изд. Николая Чижевского, присяж. пов. окр. Харьк. судеб. палаты. - Харьков : тип. Окр. штаба, 1883. – с. 61.)
22-23 листопада,
- 185 років тому, у 1832 р. всю ніч продовжувався зорепад, який навів великий страх на місцеве населення. Поширилися чутки про кінець світу.
27 листопада,
- 140 років тому, у 1877 р. були прийняті в експлуатацію паровозні майстерні на станції Люботин Харківсько-Миколаївської залізниці. На сьогодні моторвагонне депо Люботин - одне з найстаріших підприємств залізниць України.
28 листопада,
- 140 років тому, у 1877 р. Міністерство шляхів сполучень Росії дозволило рух поїздів по Сумській залізниці від станції Мерефа до станції Люботин.
Стрілець В.В., начальник відділу освіти
Переглядів: 487
Дата публікації: 09:43 20.10.2017
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>