18 жовтня - Європейський день боротьби з торгівлею людьми
18 жовтня - Європейський день боротьби з торгівлею людьми

18 жовтня - Європейський день боротьби з торгівлею людьми

Щороку 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо ганебного феномену «торгівля людьми» , небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні.

 Кількість громадян України, які потрапляють у ситуацію торгівлі людьми, з кожним роком стрімко зростає. Злочинці вміло знаходять нові методи вербування та втягнення у торгівлю людьми.  Наприкінці 2016 року великого розголосу набула справа так званих «кур’єрів-експедиторів»,коли наших громадян втягують у злочинну діяльність, а саме, під приводом роботи кур’єром-експедитором з перевезення малогабаритного багажу, вмістом якого виявляються наркотичні речовини. За незаконну діяльність українців затримують правоохоронні органи іноземних держав та позбавляють волі. Строк позбавлення волі в середньому сягає від 8 до 25 років. Такий вид торгівлі людьми найбільш поширений на території Російської Федерації, Бразилії, Таїланду та Малайзії.           
     Загалом, у місцях позбавлення волі цих країн перебуває понад 2000 українців, в тому числі і мешканці Харківської області. Людина, що постраждала від торгівлі людьми, має право на отримання СТАТУСУ ОСОБИ,ЯКА ПОСТРАЖДАЛА ВІД ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ. На теперішній час по Харківській області 36 особам встановлено статус постраждалих від торгівлі людьми.
 
Телефон відповідальної особи Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації:(057) 705-26-42
Телефони « гарячої лінії» з питань міграції та протидії торгівлі людьми: 0 800 505 501  527 ( з мобільного)
Відділ з питань праці та зайнятості населення  УСЗН
Переглядів: 708
Дата публікації: 13:38 18.10.2017
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>