ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ СТАТИСТИКИ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ
ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ СТАТИСТИКИ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ СТАТИСТИКИ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

​Пресвипуск до Міжнародного дня пам’яток і визначних місць

Щорічно 18 квітня відзначається Міжнародний день пам’яток і визначних місць. Цей День встановлений у 1983 році Асамблеєю Міжнародної ради з питань охорони пам’ятників та визначних місць (ІКОМОС), створеної при ЮНЕСКО. Завдання цього свята – нагадати світовому суспільству про різноманіття культурної спадщини, створеної зусиллями багатьох народів за всю історію людства, її вразливість та необхідність збереження для майбутніх поколінь.

За даними Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації на кінець 2020 року на території Харківської області на державному обліку перебувало 9430 пам’яток культурної спадщини, з них: 6896 пам’яток археології (476 окремих пам’яток та 579 комплексів, в які входять 6420 пам’яток), 2465 пам’яток історії (1661 окрема пам’ятка та 41 комплекс, в які входять 804 пам’ятки), 69 пам’яток монументального мистецтва (48 окремих пам’яток та 3 комплекси, в які входять 21 пам’ятка). До переліку щойно виявлених занесені 1069 об’єктів культурної спадщини області.

На початок 2020 року потребували проведення ремонтно-реставраційних робіт 414 пам’яток культурної спадщини, з них у минулому році на 400 пам’ятках ці роботи завершено. За 2020 рік на такі види робіт асигновано 3,3 млн.грн, з них 93,3% – за рахунок коштів місцевого бюджету.

У 2020 році оформлено 277 паспортів об’єктів (пам’яток) культурної спадщини та 22 пам’ятки пройшли інвентаризацію.

Унікальні історико-культурні надбання, які століттями створювалися на території Харківщини попередніми поколіннями, є невід’ємною складовою культурної спадщини. Зберегти надбання минулого, відновити втрачене та передати неоцінені здобутки майбутнім поколінням є одним з головних пріоритетів.

Вітаємо працівників пам’яткоохоронної сфери з професійним святом. Ваша невтомність, наполегливість та самовідданість справі дає змогу зберегти історичну пам’ять та передати прийдешнім поколінням духовні скарби нашого краю.

 

Заступник начальника
Головного управління статистики
у Харківській області                                                                                  Наталія КУЧЕРЕНКО
Переглядів: 342
Дата публікації: 09:06 15.04.2021
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>