Увага!!!Обережно!!!Холера
Увага!!!Обережно!!!Холера

Увага!!!Обережно!!!Холера

Це бактеріальне захворювання, яке зазвичай поширюються через заражену воду. Вона викликає сильну діарею і зневоднення. Без лікування холера може призвести до смерті за лічені години, навіть якщо хворі — раніше абсолютно здорові люди.

Симптоми: Більшість людей, які піддавалися впливу бактерій-збудників холери (Холерний вібріон), не хворіють холерою і ніколи не дізнаються, що вони були інфіковані. Однак, протягом 7-14 днів бактерії будуть присутні в їх стільці, і вони можуть заразити інших людей, якщо їх фекалії потраплять у воду. У більшій частині симптоматичних випадків холери вона викликає слабку і помірну діарею, яку часто важко відрізнити від діареї, викликаної іншими причинами. Тільки у одного з десяти інфікованих з’являються типові ознаки і симптоми холери, зазвичай протягом декількох днів після зараження.

Симптоми холери: Діарея. Викликана холерою діарея починається раптово і може швидко привести до втрати рідини небезпечними темпами — до 0.95 літрів на годину. Стілець хворого холерою, як правило, молочного кольору і дуже рідкий. Нудота і блювання спостерігаються як на ранніх, так і на більш пізніх стадіях розвитку холери; епізоди блювоти можуть тривати до декількох годин. Зневоднення може розвинутися вже через кілька годин після появи симптомів холери. В залежності від кількості втраченої рідини зневоднення варіюється від легкого до важкого. Втрата 10% або більше від загальної ваги тіла вказує на важке зневоднення організму.Симптомами зневоднювання при холері можуть бути дратівливість, млявість, запалі очі, сухість у роті, дуже сильна спрага, суха і зморщена шкіра, дуже рідкісні сечовипускання або відсутність сечовипускання, низький кров’яний тиск і нерівне серцебиття (аритмія).                                                                                                         

Знаки та симптоми холери у дітей: Зазвичай холера у дітей проявляється тими ж симптомами, що й у дорослих, але до них можуть додатися: лихоманка; судоми; крайня сонливість або навіть кома.

Забруднена вода є головним рознощиком холери, однак холерний вібріон також може жити в молюсках, на свіжих фруктах і овочах, і на деяких інших продуктах харчування.

 

Начальник Люботинського

міського відділу Головного управління

Держпродспоживслужби

в Харківській області

Ільченко О.С.

Переглядів: 516
Дата публікації: 11:15 13.09.2017
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>