29 серпня минає 74 річниця визволення міста Люботина від фашистських загарбників
29 серпня минає 74 річниця визволення  міста Люботина від фашистських загарбників

29 серпня минає 74 річниця визволення міста Люботина від фашистських загарбників

Із нагоди такої вікопомної події зібралася громадськість біля Меморіалу Слави у міському парку, щоб вшанувати пам'ять полеглих героїв-визволителів та висловити слова глибокої вдячності тим нечисленним ветеранам, які завітали на свято.

До присутніх зі словами привітання звернувся міський голова Леонід Іванович Лазуренко, який відзначив, що ми не маємо права забувати ту доблесну славу, яку здобули солдати у роки другої світової війни, звільняючи нас від рабства, а наші землі від фашистської навали. Ми у вічному боргу перед кожним із них — тих, хто ціною власного життя, проявляючи нечуваний героїзм, сміливість та відвагу, зуміли врятувати світ від нацистського поневолення. Подвиг переможців у тій страшній війні з гідністю продовжують бійці, які сьогодні відстоюють незалежність та територіальну цілісність держави на її східних рубежах.
Почесний громадянин м. Люботина, начальник регіональної  філії «Південна залізниця»  Уманець  Микола Григорович у своєму вітанні наголосив, що Перемогу у другій світовій виборювали мільйони людей, кожне місто, село визволялося з величезними людськими втратами. Тому визволення кожного міста від фашистської чуми  – це спільна радість всієї країни. Та подякував ветеранам за їх фронтовий подвиг і за відбудову країни після воєнного періоду.
Голова  міської організації ветеранів України Сергій Іванович Котихін відзначив, що немає такого міста чи села, де б у жорстокій боротьбі не пролилась кров наших ветеранів,  де б не проявилась їхня мужність і відвага, бо кожен із них знав, що він захисник рідної землі, свого народу.        
Із закликом пам’ятати подвиг полеглих бійців, до мешканців міста звернувся ветеран війни Олексій Семенович Теличко.
   Віддаючи шану поколінню другої світової, присутні вшанували їх хвилиною мовчання та відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника полеглим бійцям, а вокальні колективи міста виконали пісні воєнних років.
 
Переглядів: 505
Дата публікації: 14:41 29.08.2017
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>