Важлива інформація щодо надання житлових субсидій та пільг на оплату комунальних послуг населенню.
Важлива інформація щодо надання житлових субсидій та пільг на оплату комунальних послуг населенню.

Важлива інформація щодо надання житлових субсидій та пільг на оплату комунальних послуг населенню.

При розрахунку субсидій та пільг, управління соціального захисту населення отримує від виконавців житлово-комунальних послуг відомості про забезпеченість громадян послугами та про розмір цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, у тому числі про послуги постачання та розподілу природного газу.

Дані про підприємства – надавачів цих послуг (назва, код ЄДРПО, номер особового рахунку, тощо) органи соціального захисту населення отримують від пільговиків та отримувачів субсидії.

Пунктом 90 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. №848 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 14 серпня 2019 р. № 807) визначено, що громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних днів поінформувати структурний підрозділ з питань соціального захисту населення про виникнення обставин, зокрема щодо зміни складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) членів домогосподарств (членів їх сім’ї), зміни соціального статусу членів домогосподарства, зміни у складі сім’ї члена домогосподарства, зміни переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання, зміни переліку витрат на управління багатоквартирним будинком, зміни управителя, виконавця комунальних послуг, створення об’єднання.

Пунктом 19 Порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 №373 передбачено обов’язок пільговиків повідомляти структурний підрозділ з питань соціального захисту населення про зміну всіх обставин, які впливають на надання пільг.

Враховуючи зазначене, з метою недопущення непорозумінь та повернення надміру нарахованих коштів громадянами, управління соціального захисту населення нагадує одержувачам житлової субсидії та пільг про обов’язок повідомляти  про вищезазначені  зміни шляхом надання заяви через поштове відділення за адресою: вул. Слобожанська, 26,  м. Люботин, Харківська обл. 6243                                                                                 

(телефон для довідок: субсидія – 741 16 06; пільги – 741 01 31).

 

                                                                       Управління соціального захисту населення

                                                                       Люботинської міської ради

Переглядів: 705
Дата публікації: 09:58 11.09.2020
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>