Патронат над дитиною
Патронат над дитиною

Патронат над дитиною

За детальною інформацією Ви можете звернутись до Люботинського міського центру соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді.

Зараз в Україні активно впроваджується нова форма влаштування дітей – патронат над дитиною. Сімейний патронат допомагає дітям, які втратили батьків або чиї батьки чи особи, що їх замінюють, не здійснюють своїх батьківських обов`язків внаслідок різних причин чи складних життєвих обставин. Держава влаштовує таких дітей на тимчасове проживання та виховання у професійні патронатні сім`ї,  до вирішення їхньої подальшої долі. 

Патронат над дитиною – комплексна послуга, що передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, батьками складних життєвих обставин та/або на період прийняття рішення про набуття дитиною статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, та визначення форми її влаштування. 

Патронатним вихователем може бути повнолітня особа, яка є громадянином України, має вищу освіту, досвід виховання дітей, спільно з добровільним помічником пройшов/ла курси професійної підготовки за спеціальною програмою підготовки патронатних вихователів та зі згоди всіх повнолітніх членів сім’ї, які проживають у помешканні, уклала договір про надання послуг патронату з відповідним органом опіки та піклування.

Термін перебування в сім`ї патронатного вихователя визначається потребами дитини та залежить від складності життєвих обставин, які спричинили влаштування дитини, але не має перевищувати 3 місяці. В особливих випадках за прийняттям рішення термін перебування під патронатом може бути продовжений, однак загалом не повинен бути більшим за 6 місяців.

 

За детальною інформацією Ви можете звернутись до Люботинського міського центру соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді.

Переглядів: 448
Дата публікації: 14:04 23.08.2017
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>