Кваліфікований електронний підпис (КЕП) на ID-картці.
Кваліфікований електронний підпис (КЕП) на ID-картці.

Кваліфікований електронний підпис (КЕП) на ID-картці.

Межі цифрових можливостей українців розширяються все більше. 5 лютого Міністерство внутрішніх справ та Державна міграційна служба презентувала нову послугу – Кваліфікований електронний підпис (КЕП) на ID-картці.

Отримавши таку ID-картку, людина стає власником захищеного носія, що відповідає українському та європейському законодавству. ID-картка з КЕП надає безумовні переваги у вигляді простоти та зручності у процесі використання електронних сервісів державних органів, отримування адміністративних та банківських послуг, ведення бізнесу тощо. Термін дії електронного підпису на ID-картці триває загалом протягом 10 років (кожні два роки треба продовжувати дію). Послуга є безкоштовною.

Отримати її можна так:

  • При оформленні ID-карти у територіальному підрозділі ДМС за місцем реєстрації особи;
  • нести КЕП на вже наявну ID-картку у будь-якому територіальному підрозділі ДМС.

Для користування електронним підписом потрібен картрідер або смартфон з NFC-рідерів – абсолютна більшість сучасних смартфонів їх має.

Чому ID-картка з КЕП є безпечною:

  • Таємні ключі електронного підпису зберігаються у спеціальному захищеному чіпі на ID-картці, що має висновок державної експертизи у галузі криптографічного захисту інформації;
  • Стороння особа не зможе скористатися підписом. Це можливо лише за умови, якщо до рук шахрая потрапить ID-картка та PIN код до таємного ключа.

Чому це важливо для нас:
Мінцифра активно працює над тим, щоб реалізувати у мобільному застосунку Дія можливість ідентифікуватися за допомогою ID-картки, а також за потреби підписувати необхідні документи. Наявність КЕПу значно розширить можливості українців під час використання мобільного додатку або Порталу електронних послуг.

Переглядів: 742
Дата публікації: 15:23 06.02.2020
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>