1 липня – ДЕНЬ АРХІТЕКТУРИ УКРАЇНИ !
1 липня – ДЕНЬ АРХІТЕКТУРИ УКРАЇНИ !

1 липня – ДЕНЬ АРХІТЕКТУРИ УКРАЇНИ !

У архітекторів професійне свято. Архітектори люди з творчою вдачею, саме з них розпочинаються будь-які містобудівні перетворення. І в нашому місті у цьому напрямку ведеться активна робота: розробляються генеральний план, план зонування території, детальні плани території.

        З набранням чинності (від 10.06.2017р.)  Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності» містобудівне законодавство стає більш жорстким, як  до його порушників так і для осіб які уповноважені слідкувати за його дотриманням.

       Проте з липня минулого року  Люботин став першим містом у Харківській області та 26 містом в Україні, яке отримало повноваження держархбудконтролю та почало надавати населенню відповідні послуги, зокрема  щодо початку будівництва та введення в об’єктів експлуатацію.

      Це також пришвидчило містобудівну діяльність, зокрема відділом з питань містобудування, архітектури та держархбудконтролю, на який покладено зазначені функції  зареєстровано 142 дозвільні документи, серед яких інфраструктурні об’єкти: що дало змогу покращити освітлення міста,  провести технічне переозброєння котельних, провести  капітальні ремонти суспільно необхідних об’єктів, а також  надало змогу будівництва та введення в експлуатацію житлових будинків для мешканців міста.

        На підставі взаємної домовленості міського голови Лазуренка Л.І  та ректора ХНУБА Шкодовського Ю.М.,   на базі відділу з питань містобудування, архітектури та держархбудконтролю проходять практичні заняття студентів архітекторів-містобудівників цього вишу та розробляються курсові і дипломні проекти на реальних об’єктах щодо розвитку Люботина.  Це вже стало доброю традицією і деякі з цих робіт  виставлені на огляд в приміщеннях виконкому.   

       Хочу подякувати всім, хто не байдужий та вірю, що за підтримки громади, керівництва міста та депутатського корпусу, зможемо розробити якісну містобудівну документацію, на грунті  якої  наше славне місто отримає  можливість розвиватись у туристично-рекреаційному напрямку, зберегти та використовувати, в рамках законодавства, наше довкілля і пам’ятки  архітектури національного значення - Парк (ландшафтний парк «Швейцарія») і «Комплекс споруд  заміської садибі» (Садиба князів Святополк-Мирських в Гиївці). Це  дасть змогу будувати в м. Люботині  більш якісне та комфортне  життєве середовище.

       Знаємо, що з НАШИМ МІСТОМ доля пов’язала багато талановитих людей, в тому числі і архітекторів, віримо, що такі  громадяни  знайдуть можливості та спосіб посильної фахової допомоги місту.

       З святом, ВАС, шановні АРХІТЕКТОРИ! Творчої наснаги та можливості  реалізації своїх найкращих проектів на території нашого міста.

 

З глибокою повагою та надією на подальшу співпрацю,

Міський  голова      Л.І. Лазуренко

           

Переглядів: 593
Дата публікації: 15:45 30.06.2017
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>