20 листопада – Всесвітній день дитини
20 листопада – Всесвітній день дитини

20 листопада – Всесвітній день дитини

Людство зобов’язане дати дитині найкраще - Декларація ООН про права дитини. У всьому світі, в середньому жінка народжує приблизно 6,89 дітей. Найвищий рівень народжуваності в Нігері, де жінки народжують в середньому 7,58 дітей.

Найнижчий в Сінгапурі - 0,8 дитини на одну жінку.

Яка б не була розумна і талановита дитина, вона все ж потребує дорослу опіку й увагу, турботу, любов, захист і постійну підтримку. Ми люди і зовсім нелюдяно відмовляти нашим дітям у всьому цьому, особливо враховуючи ті реалії, які вперто супроводжують нас у нашому непростому світі.

Свято - Всесвітній день дитини виникло в середині минулого століття, а саме в 1954-му році, коли Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй затвердила свою резолюцію № 836 (IX), рекомендувавши всім країнам відзначати цей день, починаючи з 1956-го року.

Метою святкування Всесвітнього дня дитини є привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованим на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення благополуччя дітей в усьому світі. Відзначається щорічно відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН A/RES/836 (ІХ). Актуальність проблем дитинства залишається високою, на жаль і до цього дня. Численні заходи та дії, навіть на законодавчому рівні, не в змозі повністю вирішити весь комплекс цих проблем, оскільки вони лежать швидше в моральній площині людського світогляду. Однак завдяки постійним загальним зусилям і заходам, що вживаються, йде успішне сприяння підвищенню активності у вирішенні проблем, шо існують і виникають у дітей та підлітків.

У нашому місті опікуються дітьми і захищають їх права та інтереси служби, організації та установи. Напередодні, 16 листопада, одна багатодітна мати, мешканка нашого міста, з невідомих причин, вирішила залишити своїх малолітніх дітей (хлопчик 9 років, дівчинка 3 роки) самих вдома на невизначений термін. Майже дві доби покинуті діти перебували самі у холодній, нетопленій хаті, не маючи що поїсти.

Завдяки злагодженим професійним діям інспектора з ЮП СППП Люботинського ВП Харківського ВП ГУНП в Харківській області, капітана поліції Чуб Алли Олександрівни, поліцейського СРПП Люботинського ВП Харківського ВП ГУНП в Харківській області, старшого сержанта поліції Білецького Андрія Вадимовича, поліцейського СРПП Люботинського ВП Харківського ВП ГУНП в Харківській області, капрала поліції Яцини Валерія Вікторовича, головного спеціаліста служби у справах дітей виконавчого комітету Люботинської міської ради Харківської області Глущенко Лариси Євгеніївни дітей було негайно вилучено із небезпечного середовища. На сьогоднішній день життю і здоров/ю малолітніх діточок нічого не загрожує. Братик із сестричкою почуваються добре, оточені теплом  і турботливим доглядом персоналу КЗ «Харківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей  «Гармонія».  

Характерно, що саме 20-го листопада відзначають своє професійне свято «День педіатра» і дитячі лікарі, які прикладають зусилля щодо запобігання хвороб дітей і вчасно надають допомогу.

У Всесвітній день дитини ми приєднуємося до цієї славної ініціативи і вітаємо всіх наших дітей! Вітаємо всіх, хто своєю працею і своєю наполегливістю зміцнює благополуччя молодого покоління, сприяє розвитку здорових стосунків і взаєморозуміння в цьому юному середовищі! Зі святом Вас, і нехай цей день залишить у Вас тільки приємні спогади!

 

Головний спеціаліст служби у справах дітей виконавчого комітету

Люботинської міської ради Харківської області                                                               Глущенко Л.Є.

Переглядів: 634
Дата публікації: 16:50 20.11.2019
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>