Реалізація пілотного проекту із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб
Реалізація пілотного проекту із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб

Реалізація пілотного проекту із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб

В Харківській області реалізується пілотний проект із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02.12.2015 року №1154.

Відповідно до Постанови №1154 учасниками пілотного проекту є непрацюючі працездатні особи з числа:

  • членів малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сімям;

-        внутрішньо переміщених осіб.

 

З метою участі в пілотному проекті зазначені особи звертаються до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення районної держадміністрації або виконавчого органу міської ради за місцем фактичного проживання/перебування з відповідною заявою та документами, що підтверджують статус таких осіб (довідка про отримання/неотримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи). У заяві особа зазначає форми участі в пілотному проекті, вибрані нею із числа зазначених у пункті 3 Порядку.

 

Залучення учасників пілотного проекту до роботи здійснюється державною службою зайнятості шляхом:

-        сприяння працевлаштуванню, в тому числі на нові робочі місця;

-        надання безвідсоткової фінансової допомоги на поворотній основі для організації підприємницької діяльності (далі - фінансова допомога);

-        пропонування участі в громадських роботах.

 

         Учасники пілотного проекту, яких залучають до роботи шляхом сприяння працевлаштуванню, в тому числі на нові робочі місця, та участі в громадських роботах, звертаються до базових центрів зайнятості.

    Для вирішення питань реалізації пілотного проекту в облдержадміністрації може утворюватися комісія (далі - комісія), до складу якої включаються представники облдержадміністрації, територіальних органів ДФС, обласного центру зайнятості, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також (за згодою) організацій роботодавців і профспілок, їх об’єднань і громадських об’єднань з правом дорадчого голосу.

Розгляд комісією списків можливих учасників пілотного проекту, поданих органами соціального захисту населення, проводиться двома етапами.

На першому етапі розглядаються списки можливих учасників пілотного проекту, надані органами соціального захисту населення, з урахуванням результатів проведеної Мінфіном верифікації та моніторингу достовірності інформації.

За результатами опрацювання матеріалів верифікації та моніторингу достовірності інформації комісія приймає рішення про відбір учасників пілотного проекту для участі в другому етапі для надання фінансової допомоги або послуг із сприяння працевлаштуванню, в тому числі на нові робочі місця, та участі в громадських роботах.

 

Учасники пілотного проекту для отримання фінансової допомоги заповнюють анкету за формою, затвердженою Мінсоцполітики, за допомогою якої встановлюється відсутність в особи:

заборгованості із сплати податків, зборів, платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, несплачених фінансових санкцій за порушення податкового законодавства (за інформацією ДФС) та законодавства про зайнятість населення і загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття – для фізичних осіб – підприємців;

фінансових зобов’язань, що перевищують суму граничного розміру фінансової допомоги, та заборгованості з погашення фінансових зобов’язань;

рухомого та/або нерухомого арештованого майна чи інших обтяжень;

заборгованості з виплати заробітної плати – для фізичних осіб – підприємців;

незнятої судимості або судимості з відстрочкою виконання вироку.

 

Фінансова допомога надається одноразово шляхом оплати обласним центром зайнятості за заявою-дорученням учасника пілотного проекту витрат на закупівлю обладнання та матеріалів для організації підприємницької діяльності, передбачених його бізнес-планом.

Розмір фінансової допомоги не може перевищувати 40 розмірів прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленого на початок відповідного року.

Фінансова допомога надається за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті на відповідний рік для реалізації пілотного проекту.

Сума фінансової допомоги, що повертається, зменшується на суму сплачених учасником пілотного проекту податків, зборів (обов’язкових платежів) і єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Для підтвердження розміру сплачених податків та єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування учасник пілотного проекту подає обласному центру зайнятості довідку, видану органом ДФС за місцем його обліку як платника податків.

Фінансова допомога не повертається, якщо:

-        сума сплачених у відповідному році податків, зборів (обов’язкових платежів) і єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування перевищує суму фінансової допомоги, що повинна бути повернута за такий рік;

-        учасник пілотного проекту працевлаштовує в перший рік участі в пілотному проекті не менш як двох інших осіб із числа осіб зазначених у пункті 2 цього Порядку, або осіб, звільнених з військової служби після участі в антитерористичній операції, строком не менш як на два роки (за направленням базового центру зайнятості).

У разі звільнення такого працівника до закінчення строку працевлаштування учасник пілотного проекту має право працевлаштувати на його місце іншу особу за направленням базового центру зайнятості або повинен повернути фінансову допомогу на умовах, передбачених законодавством.

 

За більш детальною інформацією звертатися до Люботинського міського центру зайнятості та Управління соціального захисту населення Люботинської міської ради.   тел. 741-09-82.

Люботинський міський

 центр зайнятості

Переглядів: 509
Дата публікації: 11:23 15.06.2017
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>