Головне управління статистики у Харківській області:
Головне управління статистики у Харківській області:

Головне управління статистики у Харківській області:

Прес-реліз до Дня Харківської області

Харківська обласна рада V скликання прийняла рішення про щорічне відзначення 19 вересня Дня Харківської області. Цю дату приурочено до дня остаточного визволення в 1943 році нашого краю від німецько-фашистських загарбників.

Сьогодні Харківська область – це провідний промисловий, культурний, освітній та інноваційний центр, один з найпотужніших регіонів України. Частка Харківської області в обсязі валового внутрішнього продукту країни в 2017 році склала 6,3%.

За оцінкою, на початок 2019 року у Харківській області проживало 2,7 млн. осіб, що становило 6,3% від загальної чисельності наявного населення України.

За підсумками 2018 року в Харківській області зосереджено 7,6% усієї реалізованої промислової продукції в Україні, 8,9% виробленої будівельної продукції, 6,6% житлового фонду, 5,5% виробництва продукції сільського господарства, 6,7% підприємств, 7,8% обороту роздрібної торгівлі, 11,2% студентів, 17,1% промислових підприємств, що реалізовували інноваційну продукцію (за даними 2017 року1), 16,1% працівників, задіяних у виконанні наукових досліджень і розробок.

У рейтингу регіонів України за 2018 рік за такими показниками як обсяг реалізованої промислової продукції, (товарів, послуг), прийняття в експлуатацію житла (нове будівництво) область посіла 5 місце, за кількістю студентів у закладах вищої освіти на початок 2018/19 навчального року та кількістю працівників, задіяних у виконанні наукових досліджень і розробок – 2 місце. За результатами вибіркового обстеження населення (домогосподарств) з питань економічної активності у Харківській області спостерігався найнижчий серед регіонів України рівень безробіття населення у віці 15–70 років.

Харківщина поєднує славетний досвід минулого і сучасного, її люблять мешканці, нею милуються гості. Нехай сила і міць, енергія і багатства рідного краю допомагають вам на життєвому шляху до успіху на звершення добрих справ, які обов’язково примножать велич Харківської області!

_______________

1 Починаючи з 2015 року періодичність проведення державного статистичного спостереження “Інноваційна діяльність промислового підприємства” змінено з “річної” на “один раз на два роки”

 

Заступник начальника Головного управління статистики у Харківській області                                                                              Н. КУЧЕРЕНКО

Переглядів: 541
Дата публікації: 15:09 23.09.2019
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>