1 липня – ДЕНЬ АРХІТЕКТУРИ УКРАЇНИ !
1 липня – ДЕНЬ АРХІТЕКТУРИ УКРАЇНИ !

1 липня – ДЕНЬ АРХІТЕКТУРИ УКРАЇНИ !

З святом, ВАС, шановні АРХІТЕКТОРИ! Творчої наснаги та можливості реалізації своїх найкращих проектів на території нашого міста.

У архітекторів сьогодні професійне свято, в цей можна констатувати,  що в результаті розоблених та затверджених в останні роки 4 детальних планів території з’явилась можливість 14 мешканців міста, які безпосередньо приймали участь в АТО, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенитету та територіальної цілісності України, отримати земельні ділянки для індивідуального дачного будівництва  і до 100 громадян цієї категорії,  під індивідуальне будівництво. Також завдяки зазначеній містобудівній документації маємо перспективу будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу, амбулаторії  сімейної медицини та очисних споруд. Крім того завдяки розроблених архітекторами  проектів та підтримки обласної державної адміністрації і депутатів всіх рівнів, капітально відремонтовано будинок культури (який не працював більше 20 років) капітально ремонтується  лікарня, буде реконструйовано дитсадок, а також ряд інших об’єктів  соціально культурного призначення та інженерно-транспортної інфастуктури.
      Щодо  остаточного  закінчення генерального плану, то   затримка  його затвердження  пов’язана з тим, що за останні два роки Мінрегіоном України введено в дію  велику кількість нових нормативно - правових актів, зокрема стосовно розробки обов’язкової Стратегічної екологічної оцінки,  які вимагають виконання додаткових  робіт, що  і виконується на теперішній час. 
       Крім того одним з основних зауважень до вже розробленого генплану, зазначено, що всю документацію необхідно привести у відповідність до ДБН Б.2.2-12-2018 "Планування і забудова територій"(проте розробка генплану здійснювалась згідно з ДБН 360-92** "Містобудування, планування і забудова територій", який був чинний останні 17 років, з 19.03.2002р.).  В той же час, останні десять місяців йшов ряд судових позовів щодо чинності нововведеного ДБН Б.2.2-12-2018 "Планування і забудова територій", і лише 13.06.2019р. завершилось протистояння, яке тривало з серпня 2018р.  Це і стало  причиною, затримки в процедурі погодження  Генплану. Маємо надію, що  останні судові рішення дозволять закінчити  процес погодження генерального плану та дадуть поштовх для подальшого розвитку міста
        Великою зручністю для мешканців міста,  при введенні житла в експлуатацію, стала передача функцій державного архітектурно-будівельного контролю відділу з питань містобудування, архітектури та держварбудконтролю  виконкому Люботинської міської ради. Зокрема продовжується введення житла в експлуатацію шляхом  так званої "будівельної амністії", що дозволило за  перше півріччя ввести в експлуатацію 20 індивідуальних  житлових  будинків загальною площею 1828 м2, а їх мешканцям зареєструвати право власності.
        На підставі взаємної домовленості міського голови Лазуренка Л.І  та ректора ХНУБА Шкодовського Ю.М.,   на базі відділу з питань містобудування, архітектури, проходять практичні заняття студентів архітекторів-містобудівників цього вишу та розробляються курсові і дипломні проекти на реальних об’єктах щодо розвитку м. Люботина.  Це вже стало доброю традицією і деякі з цих робіт  періодично виставляються на огляд в приміщеннях виконкому.   
        В цей день хочемо  подякувати всім архітекторам, а також  не байдужим та віримо, що за підтримки громади  та депутатського корпусу, зможемо розвивати наше славне місто у туристично-рекреаційному напрямку, зберегти та використовувати, в рамках законодавства, наше довкілля і пам’ятки  архітектури національного значення - Парк (ландшафтний парк «Швейцарія») і «Комплекс споруд  заміської садибі» (Садиба князів Святополк-Мирських в Гиївці), що дасть змогу сприймати їх,  як основну складову в утворенні вітчизняного туристичного продукту та дозволить в м. Люботині будувати  більш якісне та комфортне  життєве середовище.
      З святом, ВАС, шановні АРХІТЕКТОРИ! Творчої наснаги та можливості  реалізації своїх найкращих проектів на території нашого міста.
 
 
З глибокою повагою та надією на подальшу співпрацю,
                 
  Міський голова     Л. Лазуренко
 
Начальник     відділу   з   питань    містобудування, архітектури та 
держархбудконтролю -головний архітектор міста
                                       С. Кравченко
 
Переглядів: 537
Дата публікації: 15:09 01.07.2019
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Проєкт рішення "Про передачу з балансу Виконавчого комітету Люботинської міської ради FPV дронів на    24.04.2024
Проєкти рішень від 18 квітня 2024 року   18.04.2024
Розпорядження № 65 " Про скликання LV сесії Люботинської міської ради VIII скликання" від 17.04.2024   17.04.2024
Аналіз регуляторного впливу проєкту рішення Люботинської міської ради Харківської області «Про встан   16.04.2024
Золочевська А. А.   12.04.2024
ЦНАП інформує: Оновили сервіси для ВПО в Дії. Оформлюйте довідку та допомогу для всієї родини   09.04.2024
Проєкти рішень від 09 квітня 2024 року   09.04.2024
Розпорядження № 60 "Про скликання LIV (позачергової) сесії Люботинської міської ради VIII скликання"   09.04.2024
Звіт про роботу Центру надання адміністративних послуг Люботинської міської ради за 1 квартал 2024 р   08.04.2024
Повідомлення про намір встановлення скоригованих тарифів на послуги централізованого водопостачання    05.04.2024
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>