Поради населенню: Як діяти при виявленні хворого на кишкову інфекцію?
Поради населенню: Як діяти при виявленні хворого на кишкову інфекцію?

Поради населенню: Як діяти при виявленні хворого на кишкову інфекцію?

Після госпіталізації хворого в стаціонар, необхідно провести заключну дезінфекцію квартири самостійно, згідно з інструкцією до дезінфекційного засобу, або можна викликати фахівців для повної дезінфекції житлового приміщення чи офісу.

Якщо хворий залишається для лікування на дому, необхідно дотримуватися режиму, встановленому для кишкових інфекцій, у тому числі вірусної етіології:
1. Ізолювати хворого по можливості в окремій кімнаті, забезпечити особистим посудом, рушником, який потрібно міняти щодня. Хворий повинен суворо дотримуватися правил особистої гігієни, особливо після відвідування туалету.
 2. Проводити 2 рази на день вологе прибирання приміщення (кімнати), у тому числі меблів з використанням деззасобів. Особливу увагу необхідно звернути на туалетну кімнату, не забувати обробляти ручки дверей, крани, зливні кнопки сантехніки.
3. Килими, м'які іграшки двічі прочистити щіткою, змоченою в дезінфікуючому розчині (противірусної концентрації) і прибрати з кімнати.
4. У подальшому, інші іграшки і посуд (після кожного прийому їжі) знезаражувати деззасобами (двічі на день), мити мильно-содовим розчином і ретельно прополіскувати.
5. Натільна і постільна білизна хворого підлягає щоденній заміні (до прання має перебувати в щільно закритому целофановому пакеті), а при забрудненні блювотними масами або фекаліями - обов'язковій дезінфекція (замочування в дезрозчині на 30-60 хвилин або кип'ятіння).
6. При попаданні блювотних мас, випорожнень на підлогу або предмети меблів - використовувати для прибирання ганчір'я, після чого вимити і продезінфікувати його, або викинути, упакувавши в окремий пакет.
7. Обідній стіл після кожного прийому їжі протирати деззасобом. Ганчір'я для посуду і інвентар для прибирання після прибирання знезаражують (можна шляхом кип'ятіння), доцільно використовувати одноразові серветки, ганчірки.
    Пам'ятайте, що основний шлях зараження вірусними діареями - контактно- побутовий, через руки. Головна основа профілактики, що залежить від нас самих, це частіше мити руки з милом і не тільки після кожного відвідування туалету, перед приготуванням їжі, перед їжею, а й після повернення додому з роботи, прогулянок. А при наявності хворого в будинку, і після кожного контакту з ним (а так само з його одягом, постільною білизною, підгузками, іншими предметами) протягом 3-х хвилин із обов'язковою дезінфекцією спиртовмісткими шкірними антисептиками. І останнє на що необхідно звернути увагу: антибіотики не лікують жодну вірусну інфекцію, у тому числі рота-вірусні і норо-вірусні діареї. Приймати антибіотики при цих захворюваннях - це лише завдавати шкоди своєму організму. Як правило, вони пригнічують імунітет і вбивають нормальну корисну мікрофлору кишківника, а це сприяє затягуванню гострого періоду захворювання з подальшими ускладненнями в роботі шлунково-кишкового тракту
Переглядів: 603
Дата публікації: 14:22 28.04.2017
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>