Головне управління статистики у Харківській області інформує
Головне управління статистики у Харківській області інформує

Головне управління статистики у Харківській області інформує

До Всесвітнього дня електрозв’язку та інформаційного суспільства

У 2019 році відзначається 50-та річниця Всесвітнього дня електрозв’язку та інформаційного суспільства, який святкується щорічно 17 травня з 1969 року і відзначається в честь заснування Міжнародного союзу електрозв'язку (МСЕ) та підписання першої Міжнародної телеграфної конвенції в 1865 році. Стандарти МСЕ допомагають прискорити досягнення Цілей в області сталого розвитку засобами інформаційно-комунікаційних технологій. Цьогорічне святкування ювілею проходить на тему: "Подолання розриву в стандартизації".

За 2018 рік у Харківській області споживачам у сфері телекомунікацій та поштового зв’язку було реалізовано послуг на 3,6 млрд.грн, у тому числі населенню – на 2,6 млрд.грн.

Найбільшим попитом користується рухомий (мобільний) зв’язок, який забезпечує близько двох третин загального обсягу реалізованих послуг у сфері телекомунікацій та поштового зв'язку, або 2,5 млрд.грн. Крім того, обсяг реалізованих інтернет-послуг склав 392,6 млн.грн, послуг фіксованого телефонного зв’язку – 333,3 млн.грн; трансляції, ретрансляції теле- та радіопрограм, технічного обслуговування й експлуатації обладнання в мережах мовлення, радіозв’язку – 37,3 млн.грн, з них кабельного телебачення – 18,8 млн.грн.

Оскільки значна кількість громадян мають змогу користуватися одночасно послугами різних операторів мобільного зв’язку, число абонентів перевищує чисельність населення області. Так, на 1 січня 2019 року кількість абонентів рухомого (мобільного) зв’язку по області становила 4,0 млн., абонентів Інтернет – 1,6 млн., фіксованого телефонного зв’язку (фіксованих телефонних ліній) – 415,9 тис., кабельного телебачення – 25,0 тис. абонентів.

У січні–березні 2019 року середньооблікова кількість штатних працівників підприємств інформаційної та телекомунікаційної діяльності складала 7476 осіб, середньомісячна заробітна плата працівників становила 15804 грн, що на 13,7% більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

З нагоди свята вітаємо усіх, хто працює в сфері телекомунікацій, робить канали зв’язку якіснішими, а спілкування людей – простішим. Бажаємо вдалих починань, трудових і творчих звершень, креативних ідей та професійних успіхів!

 

 

Заступник начальника                                                                                Н. КУЧЕРЕНКО

Переглядів: 480
Дата публікації: 11:28 15.05.2019
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>