ЩОДО ОТРИМАННЯ ДЕРЖАВНИХ СОЦІАЛЬНИХ ДОПОМОГ
ЩОДО ОТРИМАННЯ ДЕРЖАВНИХ СОЦІАЛЬНИХ ДОПОМОГ

ЩОДО ОТРИМАННЯ ДЕРЖАВНИХ СОЦІАЛЬНИХ ДОПОМОГ

Управління соціального захисту населення Люботинської міської ради повідомляє, що на обліку перебувають особи які не набули трудового стажу для призначення пенсії та отримують державну соціальну допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам». При цьому розмір зазначеної допомоги є меншим від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Особам із вищезазначеної категорії може бути призначена державна соціальна допомога малозабезпеченим сім'ям у разі, якщо середньомісячний сукупний дохід нижчий від прожиткового мінімуму для сім’ї. 
               Статтею 7 Закону України «Про Державний бюджет на 2017 рік» передбачено, що прожитковий мінімум для осіб які втратили працездатність в розрахунку на місяць становить у розмірі: з 1 січня 2017 року -1247 грн., з 1 травня -1312 грн., з 1 грудня -1373 грн. 
               Статтею 9 вищезазначеного Закону встановлено, що у 2017 році рівень забезпечення прожиткового мінімуму (гарантований мінімум) для призначення допомоги відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям» у відсотковому співвідношенні до прожиткового мінімуму для основних демографічних груп населення становить: для працездатних осіб - 21 відсоток, для дітей - 85 відсотків, для осіб які втратили працездатність та інвалідів - 100 відсотків відповідного прожиткового мінімуму.
               Умови   призначення  і  виплати  малозабезпеченим    сім'ям    державної    соціальної    допомоги передбачені  Законом  України  «Про  державну  соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям» ( 1768-14 ).
               З питань призначення і  виплати  вищезазначеної допомоги можна звернутись до  управління соціального захисту населення за адресою: м. Люботин, вул. Слобожанська, 26 (кімната 5). 
 
Переглядів: 538
Дата публікації: 14:56 26.04.2017
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>