Прес-випуск до Всесвітнього дня здоров’я
Прес-випуск до Всесвітнього дня здоров’я

Прес-випуск до Всесвітнього дня здоров’я

Щорічно 7 квітня відзначається Всесвітній день здоров’я, мета якого – допомогти людям зрозуміти цінність свого здоров’я та необхідність його збереження.

Головним управлінням статистики у Харківській області у жовтні 2018 року було проведено вибіркове опитування домогосподарств, які брали участь в обстеженні умов життя щодо стану їх здоров’я.
За результатами опитування 33,3% жителів Харківщини оцінили стан свого здоров’я як добрий, 59,8% – як задовільний та 6,9% – як поганий.
Протягом 6 місяців і більше, серед населення Харківської області найпоширенішими проблемами зі здоров’ям були: гіпертонія (46,1% осіб), серцеві захворювання (27,9%) та остеохондроз (23,4%).
Впродовж 2018 року за медичною допомогою до поліклініки (крім стоматолога) звернулося 68,5% населення області, стоматолога у державній медичній установі – 48,6%, сімейного лікаря у поліклініці – 48,0%, приватного стоматолога – 6,8%. Швидкої медичної допомоги потребували 1,5% населення Харківщини.
На стан здоров’я певним чином впливає маса тіла. Так, 45,7% осіб віком від 18 років і старше, мають нормальну вагу, 41,5% – надлишкову, 11,9% – страждають від ожиріння, понижену масу тіла та крайнє ожиріння мають 0,8% та 0,1% відповідно.
Здоровий спосіб життя є важливим фактором, що сприяє підтримці фізичного і психічного добробуту, збільшенню тривалості активного життя  людини. Серед населення у віці 6 років і старші, яке займається фізкультурою хоча б раз на тиждень, чоловіки складають 40,7% та 29,1% – жінки.
Рівень здоров’я населення країни значно впливає на процеси і результати її соціально-економічного, демографічного, культурного розвитку, а також є важливим соціальним критерієм ступеня розвитку та добробуту суспільства.
Колектив Головного управління статистики у Харківській області бажає всім міцного здоров’я, бадьорості, сили духу, благополуччя та щастя!
Заступник начальника                                                              
І. НАУМОВ
Переглядів: 442
Дата публікації: 13:43 03.04.2019
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>