Делегація м. Люботина взяла участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти
Делегація м. Люботина взяла участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти

Делегація м. Люботина взяла участь у виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти

13 лютого 2019 року в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти.

Тема обговорення — «Освіта України: стан законодавчого забезпечення, проблеми та напрями реформування». В рамках виїзного засідання представники Комітету провели  зустріч з педагогічними працівниками загальної середньої, дошкільної, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти Харківської області.

Делегацію від м.Люботин представляли начальник відділу освіти Люботинської міської ради Стрілець В.В., директор Люботинського міжшкільного навчально-виробничого комбінату Тижненко Н.Е., директор Люботинського міського будинку дитячої та юнацької творчості Гела Л.А., завідуюча КЗ «Люботинський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 5 Люботинської міської ради Харківської області» Коваленко Н.Я.

Проводив виїзне засідання перший заступник голови парламентського Комітету з питань науки і освіти Олександр Співаковський.  Також на засіданні були присутні народні депутати України Тарас Кремінь та Олександр Грановський, заступники Міністра освіти і науки Світлана Даниленко та Юрій Рашкевич.

У своєму виступі Олександр Співаковський зазначив, що перед початком засідання було проведено зустріч з головою Харківської облдержадміністрації Юлією Світличною, з якою було обговорено проблемні питання у сфері освіти Харківщини та перспективи  розвитку. Також Олександр Співаковський відзначив, що рішення провести засідання комітету у Харкові приймали одноголосно, тому що Харків розглядається  як місто студентів, місто університетів. Харків фактично формує технічну та гуманітарну еліту України, тому  дуже важливо почути думки освітян – як закладів вищої освіти, так і технікумів та коледжів, які зараз входять до зони фахової передвищої освіти, а також заклади дошкільної, позашкільної та загальної середньої освіти.

Приємно відзначити, що Департаментом освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації було запропоновано Тижненко Наталії Едуардівні, директору Люботинського міжшкільного навчально-виробничого комбінату, виступити на цьому почесному зібранні з доповіддю за темою: «Про впорядкування фінансування міжшкільних ресурсних центрів (міжшкільних навчально-виробничих комбінатів)».

Наталія Едуардівна у своєму виступі окреслила проблеми фінансування МНВК, яке здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів, тому кількість таких закладів в Україні стрімко зменшується з причині відсутності належного фінансування. Нажаль, в багатьох містах та районах Харківщини міжшкільні навчально-виробничі комбінати, які надавали якісні освітні послуги з професійної підготовки підлітків, були закриті чи реорганізовані. Ця проблема неодноразово виносилась на розгляд на різних рівнях, пропонувалось внесення змін до Закону України «Про державний бюджет», але й досі це питання не вирішено.  Тиженко Н.Е. запропонувала звернутись до Верховної Ради України з пропозицією визначити на законодавчому рівні джерелами формування кошторису МНВК кошти місцевого бюджету і освітньої субвенції, що надходять у розмірі, передбаченому нормативами фінансування закладів загальної середньої освіти для забезпечення вивчення предметів інваріантної складової програм загальної середньої освіти в обсязі державних стандартів. 

У м.Люботині завдяки підтримці міського голови Лазуренка Л.І.,  депутатів міської ради,  представників місцевої влади, Люботинський МНВК фінансується належним чином, відсутня заборгованість по заробітній платі, проводиться поточний ремонт приміщень закладу.  У 2019 році заплановано модернізацію системи опалення, що надасть можливість учням старших класів закладів загальної середньої освіти міста вивчати предмети освітнього циклу «Технології» та «Захист Вітчизни» в комфортних умовах.

 

Відділ освіти Люботинської міської ради

 

Переглядів: 493
Дата публікації: 12:47 15.02.2019
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>