Невиробничий травматизм за 2018 рік
Невиробничий  травматизм за 2018 рік

Невиробничий травматизм за 2018 рік

Травматизм ділять на виробничий та невиробничий. На частку першого припадає близько 20%, тобто кількісно різко переважає невиробничий травматизм.

          Види невиробничого  травматизму: транспортний,  вуличний, побутовий  та дитячий. Останній травматизм виділений в окрему групу лише з біологічних міркувань, а саме внаслідок неадекватного сприйняття дітьми загрозливих чинників навколишнього середовища через незрілість їх ЦНС, а також відсутність життєвого досвіду та підвищену допитливість і рухливість. Причини невиробничого травматизму у дітей і дорослих однакові.

    Крім зазначених видів травматизму, розрізняють ще навмисні, що наносяться окремими людьми з метою самогубства (суїцидальні) чи каліцтва. До навмисних належать також воєнні травми, тобто травми, одержані на війні.

     В нашому місті загальна кількість нещасних випадків  за  2018 рік – 693, за  2017 рік – 473 випадки, 2016 рік - 532 (і надалі всі показники за рік).  Значну кількість випадків невиробничого травматизму становлять потерпілі внаслідок випадкового падіння, яких  в  2018 р. - 613 випадки, 2017 р. –393,    2016 р. – 48, з них нещасних випадків з дітьми до 14 років відповідно:2018р.- 47 випадків,                       

за 2017 р. – 59,  2016 р. -35 випадків.

      Травма — одна з головних причин смерті людей віком до 44 років. Вона посідає третє місце у загальному переліку причин смертності.

      Найбільшу питому вагу в травматизмі має механічна травма, вона складає основу травматизму. У нашому місті за  2018 рік зафіксовано 51 випадок механічних травм , 2017 рік -  55 випадків ,   за     2016 р. – 63.  Це пов'язано з механізацією на виробництві та в побуті, електрифікацією та газифікацією, значним розвитком автотранспорту, масовими заняттями спортом, збільшенням споживання населенням алкоголю, ліків, наркотичних та токсичних речовин тощо. 

     Внаслідок автомобільно-дорожніх травм  щорічно гине людей більше, ніж від усіх інших травм, разом узятих. Особливо прикро, що ці та інші травми є головною причиною смерті людей молодого віку (20—40 років). В нашому місті транспортних  нещасних випадків в 2018 році зафіксовано 1 випадок, в 2017 році - 1 випадок, 2016 року – 1. 

     До дитячого травматизму належать усі види невиробничого травматизму (дорожньо-транспортний, побутовий, шкільний, вуличний, спортивний та ін.) у дітей. Нещасні випадки з дітьми в побутових умовах трапляються частіше у віці до 3 років. Переважна кількість травм у дітей віком до 13 років спостерігається в шкільному віці під час ігор та занять спортом.  Нещасні випадки з дітьми віком до 14 років  по місту за 2018 рік – 50 випадків, за   2017 рік – 62 випадки, за 2016 рік – 50 випадків. Для боротьби з травматизмом насамперед треба  проводити спеціальні профілактичні заходи організаційного, технічного, санітарно-гігієнічного, медичного, освітнього й морально-етичного характеру. Найлегше піддається регулюванню, керуванню виробничий травматизм. Головними умовами його профілактики є ретельна організація на виробництвах  заходів з техніки безпеки та суворий контроль за їх виконанням усіма працівниками.

    Дорожньо-транспортний травматизм вимагає великої уваги з боку як держави з її контрольно - регулюючими установами, так і конструкторів машин, а також водіїв та пішоходів. Благоустрій доріг, виготовлення машин підвищеної стійкості та опірності з безпечним кермом, обов'язкове користування прив'язними поясами, суворе додержання правил руху, технічна справність машин, підвищення кваліфікації водіїв тощо — все це складові профілактики дорожньо-транспортного травматизму. Будьте уважні та бережіть своє життя!                                                              

                                                         

                                                               

                                                                  Управління соціального захисту населення

                                                                  Відділ з питань праці та зайнятості населення.

 

Переглядів: 446
Дата публікації: 14:45 08.02.2019
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>