Інформація для виборців
Інформація для виборців

Інформація для виборців

Кроки, як голосувати без зміни місця реєстрації (тимчасова зміна місця голосування)

У ст. 35-1 ЗУ «Про вибори Президента України» міститься посилання до ч. 3 ст. 7 ЗУ «Про Державний реєстр виборців» та до постанови ЦВК № 893 від 13.09.2012 року, які встановлюють порядок тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси.

1.Законодавством гарантовано можливість тимчасово змінити місце голосування, не змінюючи виборчу адресу та проголосувати в день виборів Президента України за місцем вашого фактичного перебування. Для цього необхідно звернутись з мотивованою заявою до відділу ведення Державного реєстру виборців, що знаходиться за адресою: м.Люботин, вул.Слобожанська, 26 (І поверх виконкому, каб. № 16), не пізніше ніж за п’ять днів до дня голосування - тобто до 25 березня.

2. У заяві зазначаються ідентифікаційні персональні дані виборця, які однозначно визначають його особу, а також мотивування необхідності тимчасової зміни місця голосування та адреса, де він перебуватиме в день виборів із зазначенням виборчого округу та його номера (за наявності). До заяви додаються документи (копії документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси (наприклад, довідку з навчання, місця роботи, про право власності або оренду житла, документи про робоче відрядження). У разі якщо до заяви додаються копії документів, їх оригінали пред’являються органу ведення Реєстру для перевірки достовірності цих копій.

3. Виборці, виборча адреса яких знаходиться на території АРК та міста Севастополя, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування.
4. Заява розглядається органом ведення Реєстру невідкладно, але не раніше дня початку відповідного виборчого процесу чи процесу референдуму та не пізніше ніж за п’ять днів до дня голосування.

5. Якщо за результатами розгляду заяви встановлено її обґрунтованість та наявність підтверджуючих документів, керівник органу ведення Реєстру видає наказ про тимчасову зміну місця голосування виборця.

6. Виборцю видається відповідне посвідчення про тимчасову зміну місця голосування, що діє одноразово.

 

Начальник відділу ведення Державного реєстру виборців

Н.Крюченко

 

Переглядів: 486
Дата публікації: 11:12 25.01.2019
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>