ХАРКІВСЬКИЙ ОБ'ЄДНАНИЙ РАЙОННИЙ ВІЙСЬКОВИЙ КОМІСАРІАТ НАГОЛОШУЄ:
ХАРКІВСЬКИЙ ОБ\

ХАРКІВСЬКИЙ ОБ'ЄДНАНИЙ РАЙОННИЙ ВІЙСЬКОВИЙ КОМІСАРІАТ НАГОЛОШУЄ:

Призовники не мають чекати повістки, а йти до військкомату самостійно !!!

Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є конституційним обов’язком українців (ст. 65 Конституції та ч. 1 ст. 1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»).
Військовий обов’язок встановлюється з метою підготовки громадян України до захисту своєї держави, забезпечення особовим складом ЗСУ, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення та Державної спеціальної служби транспорту, посади в яких комплектуються військовослужбовцями.
Складовою частиною військового обов’язку є строкова служба в армії. Згідно з українським законодавством, призовники, які отримали повістку з військкомату зобов’язані прибути до призовної дільниці в термін, зазначений у повістці. При цьому в Законі зазначено, що неотримання повістки з будь-яких причин не є підставою для ігнорування призову. Отже, як тільки в країні оголошено про початок нового призову в армію, військовозобов’язаним громадянам дається 10 днів на явку у військовий комісаріат. Відповідно з 11 числа (жовтня) дані юнаки являються ухильниками від призову на строкову військову службу і до них будуть застосовані адміністративні заходи у вигляді штрафу.
В подальшому, за неявку до районних військових комісаріатів після отримання повісток передбачена кримінальна відповідальність у вигляді обмеженням волі на строк до трьох років (стаття 335 Кримінального кодексу України).
Громадяни, які в майбутньому забажають пов’язати своє життя із державною службою або ж службою в силових структурах держави - не пройдуть спеціальну перевірку у військовому комісаріаті, що унеможливить їхнє подальше працевлаштування.
Харківський ОРВК - м. Харків, проспект Московський, 96 а, кабінет 19
 
Начальник ВОС
Захаренко А.Ю.
 
Переглядів: 1049
Дата публікації: 14:01 02.11.2018
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>