МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ «КУЛЬТУРНА СПАДЩИНА У ХХІ СТОЛІТТІ: ЗБЕРЕЖЕННЯ, ВИКОРИСТАННЯ, ПОПУЛЯРИЗАЦІЯ
МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ «КУЛЬТУРНА СПАДЩИНА У ХХІ СТОЛІТТІ: ЗБЕРЕЖЕННЯ, ВИКОРИСТАННЯ, ПОПУЛЯРИЗАЦІЯ

МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ «КУЛЬТУРНА СПАДЩИНА У ХХІ СТОЛІТТІ: ЗБЕРЕЖЕННЯ, ВИКОРИСТАННЯ, ПОПУЛЯРИЗАЦІЯ

19-20 жовтня у м. Вінниці відбулась конференція на якій обговорювались питання, що стосуються викликів і можливостей у збереженні об’єктів культурної спадщини України.

В конференції,  брали участь: Почесний президент Міжнародної Ради з охорони пам’яток і визначних місць (ІКОМОС) Густаво Араоз (USA), заступник голови Вінницької ОДА Ігор Івасюк, виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, начальник управління охорони культурної спадщини Міністерства культури України Олександр Єпіфанов, заступник начальника управління охорони культурної спадщини-начальник відділу формування політики у сфері охорони культурної спадщини Міністерства культури України Юлія Нечипоренко, асистент радника посла США в Україні з питань преси, освіти та культури Ольга Любінецька, радник Міністра культури України Павло Третьяков, директор Українського центру культурних досліджень Ірина Френкель, фахівці з охорони пам’яток та історичних місць. 
Почесний президент Міжнародної  Ради з охорони пам’яток і визначних місць (ІКОМОС) Густаво Араоз присвятив свій виступ «Культурній спадщині у 21 столітті»
«Культурна спадщина не здатна  генерувати або покращувати економічний дохід. Стале збереження – це те  збереження, яке дозволяє майбутнім поколінням насолоджуватися спадщиною без компромісів. Це означає, що ми не можемо  допустити незворотні зміни у місцях спадщини. Маємо проаналізувати бачення як зберігати надбання минулого, яке було в 20 столітті (коли почався рух за збереження) і окреслити завдання, як це має бути у 21 столітті»,- підкреслив Густаво Араоз.
Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, доповів про стан культурної спадщини в малих містах та ОТГ, а також  про нагальну  необхідність розробки історико-архітектурних опортних планів і містобудівної документації, як важливого інструменту інвестиційного розвитку.  А також позитивно відзначив керівництво  міст де все це розуміють і таку роботу виконують.
За дорученням керівництва міської ради в роботі конференції  прийняв участь начальник відділу з питань містобудування, архітектури та держархбудконтролю  Сергій Кравченко, який проінформував учасників конференції, що історичне місто Люботин перше в  Харківському регіоні отримало затверджений Міністерством культури України  історико-архітектурний  опорний план і  на сьогодні   в процесі погодження знаходиться генеральний план міста Люботина  в межах Люботинської міської ради. Розробка такого генплану,  сама по собі є новаторським кроком, який   після його затвердження, дозволить  здійснювати  розвиток міста в туристично-рекреаційному та курортному напрямку  і  дасть змогу громаді  більш ефективно  розпоряджатися своїми  природними  та урбанізованими історичними територіями на яких розташовані пам’ятки. Це дасть змогу  покращувати якість  життя мешканців міста та збільшувати додану вартість таких територій, а  також  дозволить  місту  стати центром оздоровлення для мешканців  області.  
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Альбом:
Переглядів: 555
Дата публікації: 08:22 26.10.2018
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>