Урядова програма
Урядова програма

Урядова програма

У м. Люботині почали вручати «Пакунки малюка»

Однією з перших такий пакунок отримала сім’я Аліни Красилі, яку привітав заступник міського голови Вячеслав Рубан і побажав батькам терпіння та витримки, а маленькій – здоров’я і щасливої долі в рідній України. Також відзначив, що це Урядова програма, якою передбачено, що батьки кожного новонародженого будуть отримувати безповоротну натуральну допомогу у вигляді набору «Пакунок малюка» або бейбі-бокс, де зібрані необхідні і  універсальні речі.

Вартість «Пакунка малюка» – 3 378 грн. і складається з набору із 25 речей, куди входять: вологі серветки, пелюшки, шапочки, боді, брюки-повзунки, комбінезон, шкарпетки, памперси, термометри, ковдра, рушник, матрац, засоби гігієни, іграшка – все, що необхідно на перших порах для дитини. Комплект «Пакунку малюка» упакований у коробку-колиску із міцного картону. Окрім одягу та інших важливих для дитини речей, пакунок також містить інформаційні матеріали, що допоможуть батькам у питаннях догляду за дитиною.

Начальник Управління соціального захисту населення Ірина Ярош проінформувала, що це пілотний проект для України, яким, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30.05.2018 №427 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із соціального захисту сімей з дітьми та підтримки розвитку відповідального батьківства» та постанови Кабінету Міністрів України від 20.06.2018 № 512 «Деякі питання реалізації пілотного проекту із надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» (зі змінами),  передбачено надання одноразової допомоги «Пакунок малюка» з 1 вересня 2018 року, але не пізніше, ніж через 30 днів з дня народження дитини. 

За період із вересня по грудень 2018 року в області передбачено видати 7033 пакунки.

 

 

Альбом: Урядова програма
Альбом: Урядова програма
Альбом: Урядова програма
Альбом: Урядова програма
Переглядів: 486
Дата публікації: 16:40 16.10.2018
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>