ПАТ «Харківгаз» інформує:
ПАТ «Харківгаз» інформує:

ПАТ «Харківгаз» інформує:

ПАТ «Харківгаз» здешевлює послуги з встановлення газових лічильників

Протягом кількох років більше 20 тис. мешканців області забажали встановити індивідуальні газові лічильники за власний кошт. Щоб запровадити конкуренцію серед монтажних організацій, зробити цей сегмент послуг фінансово-доступним для людей, ПАТ «Харківгаз» повертається на ринок та поновлює послуги з комерційного встановлення приладів обліку. Вартість повного комплексу робіт, з урахуванням лічильника, в газовій компанії коштуватиме орієнтовно лише 3,5 тис. грн.

 

Встановлення лічильників за кошти мешканців Харківської області не є монопольною послугою. Для виконання робіт кожен споживач може самостійно обрати будь-яку спеціалізовану організацію, що має відповідний державний дозвіл. За інформацією клієнтів ПАТ «Харківгаз», вартість цих послуг у спеціалізованих організацій досягла майже 11 тис. грн. Така ціна є надвисокою і недоступною для людей. Для розвитку конкуренції, здешевлення послуг на ринку, ПАТ «Харківгаз» встановлюватиме лічильники за ціною 3,5 тис. грн. Ціна може коливатись лише в разі підняття вартості приладів обліку, під час їх тендерних закупівель у заводів-виробників або додаткових транспортних послуг, через значну відстань до будинку споживача.

 

«Тепер встановити лічильник за власний кошт можливо як в ПАТ «Харківгаз» так і в спеціалізованих організаціях. Ми поновили такі послуги, враховуючи побажання наших споживачів. Мешканці області активно цікавляться питанням індивідуальних лічильників за власний кошт, але не можуть платити «космічні» ціни» - зазначила начальник управління клієнтського сервісу ПАТ «Харківгаз» Ірина Манько.

 

Згідно Закону України про забезпечення комерційного обліку газу, постачання палива з 1 січня 2021 року здійснюватиметься за умови його комерційного обліку. Встановлення приладів обліку газу може здійснюватися як за кошти газової компанії, так і за кошти споживачів. Щоб прискорити законодавчі терміни встановлення лічильників, в Харківській області більше 20 тис. домоволодінь встановили індивідуальні лічильники за власний кошт.

 

За умови перегляду необгрунтовного тарифу на розподіл газу, ПАТ «Харківгаз» планував безкоштовно встановити в 2018 році мешканцям області 12,7 тис. лічильників газу та включити ці витрати в інвестиційну програму компанії. Нині без обліку газу в Харківській області залишається близько 40 тис. споживачів.

Проте тариф, який дозволяє встановити лише половину від запланованої кількості лічильників, так і залишився не переглянутим. А скорочена, через необгрунтовний тариф інвестпрограма, радше за все буде затверджена не раніше кінця жовтня.

Переглядів: 471
Дата публікації: 14:30 16.10.2018
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>