Сьогодні – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ АРХІТЕКТОРА!
Сьогодні  – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ АРХІТЕКТОРА!

Сьогодні – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ АРХІТЕКТОРА!

У архітекторів професійне свято.

    Архітектори люди з творчою вдачею, саме  з них розпочинаються  будь-які  містобудівні перетворення.  І в нашому місті у цьому напрямку теж ведеться активна робота: вперше в Харківському регіоні розроблено та затверджено Міністерством культури України історико-архітектурний опорний план міста Люботина, в процесі погодження знаходиться розроблений  Генеральний план міста, в процесі розробки план  зонування території, розроблено та затверджено 4 детальні плани території.
   З липня 2016р.   Люботин став  26 містом в Україні, яке отримало повноваження держархбудконтролю та почало надавати населенню відповідні послуги, зокрема  щодо початку будівництва та введення  об’єктів архітектури в експлуатацію. На сьогодні в Україні вже більше ста міст з такими повноваженнями. З набранням чинності  Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності» містобудівне законодавство стає більш жорстким, як  до його порушників так і для осіб які уповноважені слідкувати за його дотриманням, але в той же час дозволяє отримувати відповідні консультації для прискорення будівництва.
    На підставі  домовленості з ректором  ХНУБА  Шкодовського Ю.М.,   на базі відділу з питань містобудування, архітектури та держархбудконтролю  проходять практичні заняття студентів архітекторів-містобудівників цього вишу та розробляються курсові і дипломні проекти на реальних об’єктах щодо розвитку Люботина.  Це вже стало доброю традицією і деякі з цих робіт  періодично виставляються на огляд в приміщеннях виконкому. 
   На сьогодні завдяки виконаним архітекторами  проектів та за підтримки керівництва обласної державної адміністрації і депутатського корпусу Люботинської міської ради, в нашому місті реалізовано та знаходиться в процесі реалізації ряд інфраструктурних проектів, які покращують якість життя в нашому місті та за умови подальшого розвитку  інфраструктури міста та збереження природного середовища, дадуть змогу  розвивати наше місто у туристично-рекреаційному та курортному напрямку.
       В цей день хочеться поздоровити всіх причетних до цієї діяльності. З святом, ВАС, шановні АРХІТЕКТОРИ! Творчої наснаги та можливості  реалізації своїх найкращих проектів на території нашого міста.
 
 
З глибокою повагою та надією на подальшу співпрацю,
 
Міський  голова                                                                       
Л.І. Лазуренко
 
Начальник відділу з питань
містобудування, архітектури
та держархбудконтролю                                                        
С.Г. Кравченко
Переглядів: 415
Дата публікації: 13:58 01.10.2018
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>