Прес-випуск Головного управління статистики у Харківській області
Прес-випуск Головного управління статистики у Харківській області

Прес-випуск Головного управління статистики у Харківській області

30 вересня - Всеукраїнський День бібліотек

Щорічно 30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Бібліотеки залишаються класичним джерелом інформації, місцем спілкування та творчого розвитку населення.

За даними Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації на кінець 2017 року бібліотечне обслуговування Харківщини здійснювали 804 бібліотеки з бібліотечним фондом майже 18,9 млн. примірників. Переважна більшість бібліотек (72,8%) знаходилась у сільській місцевості.

На Харківщині здійснюють діяльність 3 обласні бібліотеки: Харківська обласна універсальна наукова бібліотека, Харківська обласна бібліотека для юнацтва та Харківська обласна бібліотека для дітей.

Окрім того, Харківщина славиться найбільшою бібліотекою Східної України – Харківською державною науковою бібліотекою ім. В.Г. Короленка, яка є інформаційним, культурно-просвітницьким та науково-методичним центром області, оснащеним електронним каталогом, віртуальною довідкою, електронною доставкою документів та сучасною системою доступу до мережі Інтернет.

Протягом 2017 року усіма бібліотеками області обслуговано 638,2 тис. читачів, більше третини яких (35,3%) – діти до 18 років. Користувачам було видано 17,5 млн. примірників книжок та журналів.

Бібліотечно-інформаційне обслуговування користувачів області забезпечували 1802 працівника. Із загальної кількості працівників бібліотек 61,3% мали вищу спеціальну освіту.

З нагоди свята вітаємо всіх працівників бібліотек – осередку багатовікового людського досвіду і знань. Бажаємо творчої наснаги, натхнення, матеріального добробуту і успіхів у просвітницькій діяльності.

 

Заступник начальника Головного управління статистики у Харківській області
                                                                              І.Г.Наумов

 

Переглядів: 510
Дата публікації: 11:30 26.09.2018
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>