Головне управління статистики у Харківській області
Головне управління статистики у Харківській області

Головне управління статистики у Харківській області

Прес-випуск до Дня Харківської області

Харківська обласна рада V скликання прийняла рішення про щорічне відзначення 19 вересня Дня Харківської області. Цю дату приурочено до дня остаточного визволення в 1943 році нашого краю від німецько-фашистських загарбників. З часів запеклих боїв за визволення Харківщини минуло 75 років. Область відродилася з руїн завдяки героїзму та мужності людей, які віддавали життя за свободу, за право жити і працювати на рідній землі. Так, саме дата 19 вересня для Харківщини стала важливою, тому що є відліком вільного життя, коли громадяни отримали право на самовизначення і відновлення свого рідного краю.

Сьогодні Харківська область – це потужний промисловий, культурний, освітній та інноваційний центр, один з найпотужніших регіонів України, а частка Харківської області у ВВП країни у 2016 році становила 6,5%.

На початок 2018 р., за оцінкою, у Харківській області проживало 2,7 млн. осіб, або 6,4% від загальної чисельності населення України.

За підсумками 2017 року в Харківській області зосереджено 7,7% усієї реалізованої промислової продукції в Україні, 9,5% виконаних будівельних робіт, 6,6% житлового фонду, 5,7% виробництва продукції сільського господарства, 8,5% суб’єктів господарювання, 7,9% роздрібного товарообороту підприємств роздрібної торгівлі, 11,1% студентів, 17,1% промислових підприємств, що реалізовували інноваційну продукцію, 15,8% працівників, задіяних у виконанні наукових досліджень і розробок.

У середньому за один день 2017 року в області народилося 59 дітей, реалізовано промислової продукції на 456,5 млн.грн, виконано будівельних робіт на 27,5 млн.грн, прийнято в експлуатацію 1,3 тис.м2 загальної площі житла, освоєно (використано) 53,0 млн.грн капітальних інвестицій, надійшло в економіку області 108,0 тис.дол. прямих інвестицій, експортовано товарів і послуг на 4,1 млн.дол, імпортовано – на 4,6 млн.дол., перевезено 1,6 млн. пасажирів.

За даними вибіркових обстежень населення (домогосподарств) з питань економічної активності у Харківській області спостерігався найнижчий серед регіонів України рівень безробіття населення віком 15–70 років, за рівнем зайнятості область посіла 2 місце після м. Києва.

Найвищий рівень оплати праці спостерігався на підприємствах та організаціях таких видів економічної діяльності, як: інформація та телекомунікації, державне управління й оборона; обов'язкове соціальне страхування, фінансова та страхова діяльність; а серед промислових видів діяльності – добувна промисловість і розроблення кар`єрів, виробництво основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, де заробітна плата перевищила середній показник по економіці України в 1,2 – 2,2 рази.

Харківщина поєднує славетний досвід минулого і сучасного, її люблять мешканці, нею милуються гості. Нехай сила і міць, енергія і багатства рідного краю допомагають вам на життєвому шляху до успіху на звершення добрих справ, які обов’язково примножать велич Харківської області!

 

В.о. начальника Головного управління
статистики у Харківській області 
                                                            М.О.Тур
Переглядів: 495
Дата публікації: 10:16 20.09.2018
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>