ПАТ «Харківгаз» повідомляє:
ПАТ «Харківгаз» повідомляє:

ПАТ «Харківгаз» повідомляє:

ПАТ «Харківгаз» не вистачає більше 500 фахівців

Впродовж 2018 року через низьку тарифну заробітну плату, кількість вакансій в ПАТ «Харківгаз» збільшилась на 28%. Нині в компанії вакантні 510 посад. Найбільш затребувані професії – слюсар аварійно-диспетчерської служби, слюсар з ремонту підземних газопроводів, газового устаткування, контролер, монтер із захисту газопроводів від корозії.

Середня заробітна плата працівників ПАТ «Харківгаз», з урахуванням податків, в 2018 році склала 5,8 тис. грн. В той же час, в промисловому секторі області цей показник становить майже 8 тис. грн. Через наднизьку і неконкурентну зарплатню в поточному році ПАТ «Харківгаз» залишили близько 300 кваліфікованих фахівців.

«Це абсурд, коли люди, які щодня обслуговують мережі, зіткаються із небезпекою, готові ліквідувати будь-яку аварійну ситуацію не мають коштів щоб зібрати дітей до школи, придбати необхідні ліки, допомогти батькам-пенсіонерам. Мізерні зарплатні спричиняють невдоволеність та постійні сварки у родинах. Колектив компанії доведено до відчаю» - зазначила голова профспілки працівників ПАТ «Харківгаз» Ольга Василенко.

За останні півтора роки зросла кількість звільнень серед майстрів аварійно-диспетчерської служби, слюсарів з аварійно-відбудовних робіт, майстрів з експлуатації газових об’єктів, які звільняються з посад через низький розмір оплати праці. Навіть при заповненні вакансії, на підготовку такого рівня фахівців підприємство має витрати близько 3 років. Тільки після цього, новий працівник отримає необхідну кваліфікацію та зможе професійно виконувати газонебезпечні роботи.

Але з таким розміром заробітних плат -  заповнити вакансії неможливо.

Профспілка працівників ПАТ «Харківгаз» звертається до НКРЕКП та уряду з вимогою передбачити в тарифі на розподіл газу ПАТ «Харківгаз» підвищення заробітних плат працівникам компанії до рівня, середнього по промисловості області. Враховуючи ступінь напруги в колективі, фахівці компанії можуть або масово залишити підприємство та робочі місця або зупинити роботу і вийти з протестами на вулиці.

 

Переглядів: 501
Дата публікації: 14:58 05.09.2018
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>