Легалізація робочих місць
Легалізація робочих місць

Легалізація робочих місць

Соціальна захищеність кожного працюючого громадянина – це передусім легалізація робочих місць та заробітної плати.

Зарплата “в конвертах” та праця без оформлення трудової книжки, переслідують наше суспільство вже не один рік  і мають характер руйнівної сили.     

Ні для кого не секрет, що частина заробітку на фірмах і підприємствах виплачується нелегально. Не скрізь, звичайно, але й нерідко роботодавці розглядають заробітну плату як непродуктивні витрати. Тому штучно стримують її ріст, ухиляються від прийняття колективних договорів. Лихо ж у тому, що й наймані робітники погоджуються одержувати частину оплати своєї праці «у конвертах». Під загрозою стає не тільки гідне пенсійне забезпечення на старість, але й інші соціальні виплати.

Легалізація робочих місць передбачає зменшення кількості осіб, які збагачуються за рахунок інших, та збільшення надходжень до бюджету коштів, які приховуються від держави. Тому наразі важливо, щоб роботодавець був зацікавлений легально працевлаштовувати своїх працівників.

Останні нововведення в законодавстві, які стосуються ле­галізації найманих працівників, штрафів за невиконання вимог законів про працю, а саме:  відповідальність яка застосовується до недобросовісних роботодавців така: 320 000 грн. штрафу – у разі перешкоджанню перевірки державному інспектору неоформлених працівників трудовим договором, виплати заробітної плати без нарахування і сплати єдиного внеску та 111690 грн. – за кожного працівника який: працює без договору; оформлений на неповний робочий день, але фактично працює повний робочий день; видана заробітна плата без відрахування на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податку; порушено терміни виплати або виплачено не в повному обсязі заробітну плату.

 

Шановні працедавці!

        Легалізуйте зайнятість населення та відмовтесь від виплати зарплати «в конвертах». Це дозволить: зняти соціальну напругу, громадянам отримати реальну соціальну підтримку. Пропонуємо негайно зареєструвати належним чином трудові відносини зі своїми найманими працівниками. У випадку ігнорування цієї вимоги контролюючі органи  будуть застосовувати всі заходи впливу за порушення законодавства з праці у межах їх компетенції.

 

                                                                           Управління соціального захисту населення

                                                                      Відділ з питань праці та зайнятості  населення

Переглядів: 443
Дата публікації: 11:54 16.08.2018
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>