На Харківщині вчетверо збільшилась кількість втручань в газові лічильники
На Харківщині вчетверо збільшилась кількість втручань в газові лічильники

На Харківщині вчетверо збільшилась кількість втручань в газові лічильники

І півріччя 2018р. ПАТ «Харківгаз» встановлено близько 600 підтверджених фактів втручання споживачів в роботу газових лічильників, для зменшення їх показань. Це майже вчетверо більше ніж за аналогічний період минулого року. Найпоширеніші способи втручань – зрив пломб приладу обліку, фальшиві пломби, підрив скла, пошкодження коліс облікового механізму.

Найбільша кількість крадіжок газу, шляхом втручань в прилади обліку, зафіксована у споживачів в Зміївському та Мереф’янському підрозділах. Крадіям палива, крім збитків за незаконне використання державного енергоресурсу, які в середньому складають понад 50 тис. грн., доведеться оплатити вартість експертизи лічильника в розмірі 2,5-3 тис. грн.
«Втручання споживача в прилад обліку – це не лише крадіжка газу, це створення загрози для оточуючих людей. Адже в більшості випадків, саме непрофесійні маніпуляції з газовими приладами і обладнанням призводять до витоків палива», - зазначив головний метролог ПАТ «Харківгаз» Дмитро Музика.
Якщо у фахівців метрологічних служб, під час візуального огляду лічильника споживача, виникає підозра на втручання, прилад обліку герметично пакетується в присутності споживача, на упаковку встановлюються пломби, оформлюється протокол зняття на експертизу, лічильник передається в спеціальну лабораторію.
Експертизи газових лічильників споживачів проводяться протягом 10 днів з моменту його демонтажу, комісійно, за участю представників служб ПАТ «Харківгаз», державного метрологічного підприємства «Укрметртестандарт». За власним бажанням, споживач також може бути присутнім при проведенні експертизи свого приладу обліку.
Якщо втручання в роботу лічильника, для зменшення його показань, не підтверджується комісією, експертиза проводиться за рахунок ПАТ «Харківгаз». Тобто споживач, за відсутності втручань, не оплачує за експертизу.
ПАТ «Харківгаз» вкотре наголошує, що будь які самостійні втручання в роботу газових приладів, мереж є ризиком витоків газу.
Щоб убезпечити розподільну систему регіону від можливих наслідків аварій, компанія просить своїх клієнтів про випадки крадіжок газу, незаконні врізки в мережі повідомляти на номер 5104 або на електронну адресу dialog@khgas.com.ua. ПАТ «Харківгаз» гарантує повну конфеденційність та анонімність отриманої інформації.
Переглядів: 451
Дата публікації: 13:20 02.08.2018
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>