Здорове харчування дітей!
Здорове харчування дітей!

Здорове харчування дітей!

Організація якісного і доступного харчування в загальноосвітніх навчальних закладах на сьогодні є важливою соціальною програмою.

Повноцінне, збалансоване харчування є однією з умов нормального функціонування дитячого організму. Раціональне харчування зумовлює належний розвиток усіх життєвоважливих органів і систем, сприяє зміцненню захисних функцій організму. Якість харчування опосередковано і безпосередньо впливає на якість засвоєння школярем навчального матеріалу. Період від 6 до 18 років, коли дитина проводить більше часу в школі, характеризується підвищеним розумовим і фізичним навантаженням. Тому збереженню здоров’я дитячого організму та його гармонійному розвитку сприятиме забезпечення підростаючого покоління повноцінним і збалансованим харчуванням і дотримання у шкільних їдальнях сучасних вимог якості та безпеки харчових продуктів. Для підтримання здоров’я учнів, необхідно дотримуватись трьох принципів здорового харчування:
1.Помірність – калорійність раціону не перевищує енергетичних витрат організму.
2. Різноманітність – споживання усіх основних груп харчових продуктів: хліб і крупи; овочі та фрукти; м’ясо та молочні вироби.
3. Збалансованість – правильне співвідношення груп харчових продуктів.
Вас цікавить питання, як навчити дитину їсти правильно? Тоді спробуйте організувати здорове харчування для дітей разом з самою дитиною. Намагайтеся щодня пояснювати, що для того, щоб бути здоровим і сильним, потрібно їсти їжу, яка приносить користь організму і володіє багатьма поживними властивостями. Перетворіть правильне харчування для дітей в гру. Наприклад, вирушаючи разом з дитиною в супермаркет, запропонуйте їй самостійно наповнити кошик корисними продуктами. Одночасно пояснюйте, чому яблука корисніше печива, чому від морквини дітки швидше ростуть і т.д. У такій ігровій формі дитина швидше зрозуміє, як правильно харчуватися. Розмовляючи з дитиною про правильне харчування для молодших школярів, ні в якому разі не перетворюйте розмову в лекцію. Пам’ятайте: найкраще діти сприймають інформацію в ігровій, цікавій формі.
Начальник Люботинського
міського  відділу Головного
управління Держпродспоживслужби
в Харківській області
Ільченко О.С.
Переглядів: 469
Дата публікації: 11:07 23.07.2018
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>