Всесвітній день води
Всесвітній день води

Всесвітній день води

22 березня щороку відзначається Всесвітній день води . Вперше ідея проведення Всесвітнього дня води прозвучала на Конференції ООН з охорони довкілля, що відбулася у 1992 році в Ріо-де-Жанейро, а на світовому рівні свято відзначається з 1993 р. Кожного року Всесвітній день води проходить під новим гаслом, яке відображає нагальну проблему, пов’язану з водою .

На території нашої країни свято "Всесвітній день води" відзначається з 1995 року.
Його девіз - «Вода - це життя». Він покликаний підкреслити найбільше значення води у нашому житті.  У 2017р. тема Всесвітнього дня води – стічна вода, яка присвячена скороченню обсягів і повторного використання стічних вод.
Щодо стану справ в Україні, то за запасами місцевих водних ресурсів (1 тис. кубічних метрів на людину) вона, хоча і входить до десятка країн, де є найчистіша питна вода, водночас є однією з найменш забезпечених питною водою країн в Європі. Тому для нашої держави проблема води — одна з найактуальніших.
До того ж багато комплексів очисних споруд перевантажені і працюють неефективно, внаслідок чого з року в рік погіршується санітарний стан річок та водоймищ, цілий ряд яких є джерелом питного водопостачання міст та інших населених пунктів України. Вода - це наша культура і основа життя на землі. Воді належить найважливіша роль у виникненні життя, у формуванні фізичного, хімічного середовища, клімату і  погоди на нашій планеті. 
     З якістю питної води пов'язаний стан здоров'я людей, екологічно безпечне харчування, вирішення проблем медичного і соціального характеру.
Тому закликаємо Вас: «Бережіть воду – джерело життя на Землі!!!»
 
Виконком
Переглядів: 480
Дата публікації: 10:51 21.03.2017
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>