Акція «Першоцвіт-2017»
 Акція «Першоцвіт-2017»

Акція «Першоцвіт-2017»

Виконком Люботинської міської ради повідомляє, що на підставі листа Міністерства екології та природних ресурсів України, з метою активізації і підвищення ефективності оперативної боротьби із незаконним збиранням та торгівлею ранньоквітучими видами рослин, занесеними до Червоної книги України, на даний час проводиться рейдова операція «Першоцвіт-2017».

Першоцвітами називають низку видів дикорослих рослин, що квітнуть наприкінці зими та на початку весни: підсніжник білосніжний, білоцвіт весняний, шафран Гейфелів (крокуси), проліска дволиста, примули та ін. Деякі з цих рослин досить поширені на нашій території, але загалом вони є рідкісними, знаходяться на межі зникнення і взяті під особливу охорону держави - занесені до Червоної книги України. Таким чином, за жодних обставин не допускається збір та торгівля рідкісними квітами – такі дії заборонені і караються законом.
  Переважно більшість рідкісних рослин, що занесені до Червоної книги України, зникають через винищення їх людиною. Дуже важливою складовою акції «Першоцвіт» є привернення  уваги громадськості до проблем охорони ранньоквітучих рослин і спрямування зусиль пересічних громадян на практичні дії щодо захисту цих рослин, відмови від купівлі першоцвітів.
  За зривання рідкісних рослин чинним законодавством України передбачено матеріальне відшкодування нанесених збитків за кожну знищену рослину (постанова Кабміну України №1030 від 7 листопада 2012 року «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання)»). Окрім цього, згідно зі ст. 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за знищення видів рослин, які занесені до Червоної книги України, передбачена адміністративна відповідальність – накладання штрафу на громадян від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого і на посадових осіб — від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно добутого.
 
Головний спеціаліст з питань екології
Федяй А. О.
Переглядів: 580
Дата публікації: 15:17 16.03.2017
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>