День вишиванки у бібліотеці
День вишиванки у бібліотеці

День вишиванки у бібліотеці

Травень видався багатим на національні свята: День матері, Міжнародний день родини, Всеукраїнський день сім’ї, День слов’янської писемності та культури, День вишиванки.

В ці дні, коли буденність розквітає барвами, в бібліотеці відбувся флешмоб – свято вишиванки «Ой яка ж ти гарна, сорочка вишивана!» у якому прийняли участь всі співробітники бібліотеки та музею.

Не байдуже ставлення бібліотек до розвитку традиційного українського мистецтва є важливою складовою виховання сучасних і прийдешніх поколінь.

Свято —  День вишиванки хоч і не так давно започатковане, але досягло протягом останніх років особливої уваги і розквіту. Отже, тепер кожен третій четвер травня,  ми вдягаємо  це чудове вбрання – барвисте творіння жіночих рук (майстринь –вишивальниць), демонструючи цим своє українство, приналежність до своєї нації, що зберегла не тільки свої традиції й ремесла від знищення, а й саму себе від асиміляції.

Вишиванка – це не просто одяг, це оберіг нації. Ми вбираємось в вишиванки не тільки для краси, а ще й для того, щоб зберегти наш рід.

У зв’язку з цим, проводяться відповідні заходи, оформляються книжкові виставки – інсталяції «Чарівна краса вишиванки», яку можна побачити протягом тижня у центральній бібліотеці, виставка - експозиція «Вишиванка – національна святиня»,  представлена для всіх охочих у ЦДБ. Для відвідувачів інтернет-центру була проведена відео-презентація «Вишивана моя Україна».

   Бібілотеки Люботинської ЦБС  ведуть активну роботу з висвітлення питань історії, держави та виховання почуття громадськості у молодого покоління. А головне показати всьому світу, що є така країна – Україна, яка має свою національну культуру, звичаї, традиції, історію.

                                                                               Директор ЦБС  О.В. Алісова

 

Альбом: День вишиванки у бібліотеці
Переглядів: 1400
Дата публікації: 10:14 17.05.2018
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>