12 квітня - Всесвітній день авіації та космонавтики
12 квітня - Всесвітній день авіації та космонавтики

12 квітня - Всесвітній день авіації та космонавтики

12 квітня весь світ відзначає День авіації і космонавтики. Це особливий день - день тріумфу науки та всіх тих, хто сьогодні працює в космічній галузі. 12 квітня 1961року старший лейтенант Ю. А. Гагарін на космічному кораблі «Восток» вперше в світі здійснив орбітальний обліт Землі, відкривши епоху пілотованих космічних польотів.

Політ, що тривав всього 108 хвилин, став потужним проривом в освоєнні космосу. Сотні мільярдів планет, зірок і галактик, тисячі світлових років, неймовірні  простори відкрилися людству!

 До цієї знаменної дати працівники  Люботинської  ЦДБ  організували тематичну викладку літератури  «Небо починається з землі» і провели  цикл  пізнавальних бесід. Головна  мета, це  розширення уявлення дітей про космос, розвитку їх інтелектуальних здібностей, збагачування словникового запасу. Згадали про героїв космосу – С.Корольова, К. Ціалковського, Ю.Гагаріна, Л.Каденюка, В.Терешкову та Н.Армстронга. Присутні мали змогу ознайомитись з літературою, яка розповідає про відкритий космос, роботу космонавтів та космічних станцій.

 Юнацька кафедра запропонувала учнівській молоді книжково - ілюстративну виставку  «Космос відкриває таємниці», яка знайомить читачів з досягненнями у галузі космонавтики не тільки України, а й усієї світової спільноти. Україна зарекомендувала себе як космічна держава на самих витоках космонавтики як такої. Значних успіх наші співвітчизники досягають і сьогодні. Українець був у відкритому космосі, а український прапор навіть кілька раз!
 

                                                                                  Директор  О.В. Алісова

Альбом:
Переглядів: 513
Дата публікації: 14:52 13.04.2018
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>