КОЖНІЙ ДИТИНІ - ЛЮБЛЯЧУ РОДИНУ!
КОЖНІЙ ДИТИНІ - ЛЮБЛЯЧУ РОДИНУ!

КОЖНІЙ ДИТИНІ - ЛЮБЛЯЧУ РОДИНУ!

Кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, є одним з критеріїв, за яким визначають стан захисту прав дитини та її благополуччя в державі.

Кожна дитина має право на захист, повноцінний розвиток і виховання у люблячій родині.  Сімейні стосунки гарантують безпеку, стабільність, батьківську любов та підтримку на все життя, а також юридично закріплений статус члена сім’ї.

       Держава забезпечує пріоритет сімейного виховання та створює умови для його розвитку, надаючи сім’ям, які приймають на виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, матеріальну та соціальну підтримку.

       Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» передбачено субвенцію з державного бюджету, яка спрямована місцевим бюджетам на придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт та осіб з їх числа. Слід зазначити, що така субвенція запроваджена вперше в Україні.

       Це означає, що за кошти субвенції міська рада може придбати житлове приміщення ( будинок чи квартиру) для створення дитячого будинку сімейного типу та влаштувати в нього не менше, ніж 5 дітей – сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. І, якщо Ви вирішили стати прийомними батьками, або батьками - вихователями, Вам необхідно подати заяву про бажання створити прийомну сім'ю, або дитячий будинок сімейного типу до виконавчого комітету Люботинської міської ради. Саме орган опіки і піклування уповноважений прийняти рішення про утворення прийомної сім'ї, або ДБСТ.

       Якщо хтось із читачів вирішить взяти на виховання дитину – сироту, або дитину, позбавлену батьківського піклування, дати їй шанс вирости у люблячій родині – звертайтеся до  служби у справах дітей виконавчого комітету Люботинськлї міської ради. Чекаємо за адресою: вул. Ушакова, 1-А, м. Люботин, телефон: (057) 741-01-99.

        Наша мрія – щоб кожна самотня дитина знайшла свою родину, а ті, які вже     

мають її, почувалися по-справжньому щасливими!

 

Начальник служби у справах дітей                                                      Н.А.Губська

Переглядів: 444
Дата публікації: 15:42 04.04.2018
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>